Feature

Telenorligaen / Counter-Strike: Global Offensive

– Agent har overrasket positivt og ser ekstremt sterke ut

Kommentatorene spår hvem som går til sluttspill og forteller om høydepunktene i Telenorligaen så langt.

Agent mot Zodiac Dragons.

Dette er Telenorligaen:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere deltar og det spilles mer enn 300 kamper i uka.

Stillingen i Counter-Strike: GO-ligaen etter halvspilt serie:

1. Temp.no (10 poeng, 4 kamper spilt)
2. LGB (6 poeng, 2 kamper spilt)
3. Agent (5 poeng, 4 kamper spilt)
4. Lions (5 poeng, 4 kamper spilt)
5. Expert-Gaming (4 poeng, 4 kamper spilt)
6. BX3 (3 poeng, 4 kamper spilt)
7. DFNDRZ (2 poeng, 3 kamper spilt)
8. Zodiac Dragons (1 poeng, 3 kamper spilt)

Ligaportal for de enkelte spillene:

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Vi har nå halvveis i Counter-Strike: GO-delen av Telenorligaen, og i løpet av de første fire rundene har vi opplevd mange spennende kamper i alle divisjoner. Det har også vært en stor jukseskandale, som gjorde at flere spillere i ulike divisjoner ble utestengt.

Etter fire av åtte runder er det overraskelseslaget Temp.no som leder 1. divisjon med to kamper mer spilt enn LGB.

– Er dere overrasket over suksessen?

– Vi er selvfølgelig fornøyde med å lede ligaen så langt. Vi tapte dessverre et kart mot BX3 nå sist, en kamp vi helst skulle ha vunnet. Det er også to gode lag i Lions og LGB igjen som vi ikke har spilt mot enda, så ingenting er avgjort. Vi er ikke overrasket over hvordan det har gått så langt, vi har satt oss selv høye mål og mener at vi bør være blant topp tre når ligaen er over, forteller Anders «aNdz» Kjær, leder i Temp.no til Gamer.no.

Laget har fungert bra i det siste, og de har plukket poeng jevnt og trutt hele veien.

– I kampene så langt har vi spilt ganske bra som et lag, og generelt hatt gode strategier. Vi har kjennskap til våre styrker og har så langt klart å utnytte dette.

– Hvilke utfordringer har dere fremover og hvilket enkeltøyeblikk kan du trekke frem som var positivt?

– Som jeg nevnte tidligere så har vi spilt veldig bra som et lag, men vi har ikke brilliert individuelt enda. Vi må bare spille mer og legge ned de timene som trengs for å ta steget videre som et lag. Vi var veldig fornøyde med å vinne åpningskampen mot Agent for å få en god start. Det er veldig viktig å ikke havne på etterskudd da man fort kan se playoff-plassen forsvinne.

Temp.no spiller neste kamp førstkommende søndag mot bunnlaget Zodiacs Dragons klokken 20:00.

Vi viser to av fire kamper fra toppdivisjonen på GamerTV hver helg »

– De har sett ekstremt sterke ut i alle kampene

De som kanskje har fått med seg mest av alle i Telenorligaen så langt er casterne våre. Vi har pratet med Eirik «r0ke» Horvath og Sindre «Smileyguy» Wirkola om sesongen så langt.

– Hvilke lag/spiller har overrasket dere positivt hittill i vårsesongen, og hvorfor?

Les også
«Alacho» loser deg gjennom E-sportdagen fredag

Vi er positivt overrasket over hvor bra Agent har spilt til nå denne sesongen. Lagoppstillingen er veldig ny og vi forventet egentlig at de kom til å slite med å matche noen av de beste lagene i turneringen. Dette har de motbevist ved å spille uavgjort mot både BX3 og DFNDRZ, og vunnet over Zodiacs Dragons. De har egentlig sett ekstremt sterke ut i alle kampene vi har sett dem spille.

Høydepunktet til Counter-Strike-kommentatorene er Overpass-kampen mellom BX3 og Temp.

– Hva er høydepunktet deres hittil?

– Kampen mellom BX3 og Temp.no på Overpass er helt klart den kampen vi har vært mest underholdt av så langt. Vi så hele veien et ekstremt dominant Temp.no lag som hadde alt planlagt for terroristsiden på Overpass, og det virket ikke som om det var noen åpenbare feil i måten de gikk frem på kartet. Det var ikke bare treffsikkerhet som virket i deres fordel, men virket også som at de leste BX3 som en åpen bok.

– Hvilke lag har prestert dårligere enn forventet?

– Til nå er vi litt skuffet over hvor dårlig BX3 og Lions har gjort det. Vi har sett Lions rette opp litt i den forrige kampen de spilte, som var mot LGB. Utenom det har ikke resultatene deres vært så overbevisende med unntak av at de fullstendig knuste Expert Gaming. Samme gjelder forsåvidt BX3, de burde fått flere poeng enn de har klart å fått til nå.

– Hvilke lag tror dere kommer til å stå igjen som de fire som spiller i sluttspillet, og hvorfor?

Vi tror de 4 lagene som vil stå igjen til slutt i turneringa vil være LGB, Temp.no, Lions og BX3. LGB tror vi kommer til å stå igjen som seierherre fordi de har vært dominerende i den norske scenen over lengre tid, og ingenting indikerer på at de kommer til å sakke ned med det første. Temp.no tror vi også kommer til å gjøre det mest av alt på grunn av at de har hatt en så god start i ligaen at det skal bli vanskelig for de andre laga å forhindre dem fra å nå topp 4.

Videre har vi de to «outsiderne» til å havne topp 4, på grunn av tidligere resultater. Begge casterne er enige om disse også.

– Lions har begynt å finne igjen formen sin, og når vi ser på de fremtidige kampene deres er det to lag der som vi nesten er 100% sikker på at de kommer til å slå. BX3 som i løpet av de første 4 kampene sine har de spilt mot 3 av favorittene til å vinne hele ligaen. vi tror at de kommer til å ta noen seiere nå som de kun har igjen kamper mot lag som ikke er like sterke.

Mange kamper også denne helgen

Telenorligaen fortsetter også denne helgen, med fire kamper i 1. divisjon. På søndag vises kampen mellom Lions og Agent klokken 20:00, mens på mandag viser vi DFNDRZ mot BX3 klokken 20:00. Begge kampene vises på GamerTV.

Siste fra forsiden