Akella kunngjør The Island

Nok en bok fra Strugatsky-brødrene er i ferd med å bli spillmatisert, og denne gangen får vi et førstepersons eventyr på en fremmed planet.

The Island: The Earthling er et førstepersons eventyrspill basert på boken Inhabited Island fra Strugatsky-brødrene (som også har skrevet The Roadside Picnic, som spillet S.T.A.L.K.E.R. er basert på, samt boken det kommende eventyrspillet Dead Mountaineer's Hotel er basert på), og utvikles av STEP Creative Group.

Spillet foregår i en tid hvor menneskeheten er i fremgang. Frie piloter utforsker universet, og spillets helt, Maksim Kammerer, er en av disse. Han blir imidlertid nødt til å foreta en nødlanding på planeten Sarkash, hvor han raskt blir tatt til fange samtidig som romskipet hans blir ødelagt.

Det viser seg at den menneskelige sivilisasjonen på planeten er på et teknologisk nivå med oss jordboere i det forrige århundret, og at de nesten har klart å utslette seg selv i en atomkrig som har fått forferdelige følger for planetens økologi. Nå er det fred på planeten, men bak fasaden er det svært mye som ikke er som det skal. Store forandringer er i ferd med å skje, og Maksim vil bli en viktig del av dem.

Spillet inneholder ti episoder og foregår over 100 forskjellige områder. Grafikken skal visstnok være fotorealistisk, og brukergrensesnittet ser ut til å minne mye om det vi for eksempel finner i Myst-serien. Spillet skal etter planen komme ut i løpet av det tredje kvartalet av 2006.

Om The Island er en videreutvikling av eventyrspillet Star Heritage (som vi rapporterte om i fjor), vet vi ikke, men historien i The Island har påfallende mange likhetstrekk med historien i Star Heritage.

Siste fra forsiden