Akkurat nå får du Grim Fandango Remastered uten å betale en krone

GOG sprer førjulsglede i en kort periode.

GOG har dratt i gang sitt store vintersalg, og i den forbindelse deler nettbutikken ut gratiseksemplarer av Grim Fandango Remastered. Tilbudet gjelder imidlertid kun i en kort periode, og klokken 15.00 den 14. desember lukkes gavesekken for denne gang.

For å sikre deg et eksemplar går du til forsiden av GOG.com og trykker knappen merket «Get for Free» på Grim Fandango Remastered-banneret. For å fullføre prosessen må du enten logge deg inn, eller registrere deg om du ikke allerede har en konto, og så dukker spillet opp i GOG-biblioteket ditt.

Eventyrklassiker

Grim Fandango ble opprinnelig lansert i 1998, og er av mange regnet som et av de fremste eventyrspillene fra Tim Scafer og LucasArts. Historien følger Manuel «Manny» Calavera, hvis jobb består av å selge reiser til paradis for nylig avdøde mennesker. Reisebyrået er imidlertid stappfullt av korrupsjon og ondskap, og det blir opp til Manny å redde dagen.

Nyversjonen, utviklet av Shafer-studioet Double Fine og lansert i 2015, byr på en overhaling av både lyd og bilde til det klassiske spillet. Remaster-utgaven inkluderer i tillegg et kommentarspor fra utviklerne, for fans som vil vite litt mer om figurer, omgivelser og enda litt til.

Gamer.no satte stor pris på Grim Fandango Remastered da det kom ut, men anmelder Erik-André Vik Mamen savnet større tekniske fremskritt i nyversjonen:

– Grim Fandango er etter min mening et av de beste eventyrspillene som er laget, grunnet den stemningsfulle musikken, de sjarmerende figurene, den intense historien og det unike utrykket. At spillet blir lansert på nytt til glede for nye og gamle spillere er jeg følgelig veldig begeistret for. Likevel er det skuffende at den oppussede versjonen ikke byr på mer enn den gjør. Arbeidet som er lagt ned er for all del godkjent, men jeg skulle virkelig ønske at Double Fine gjorde enda mer når de først var i gang med renoveringen, konkluderte han den gang.

Shafer og Double Fine har også pusset opp andre klassikere.
Vi tok en kikk på Full Throttle Remastered tidligere i år »

Siste fra forsiden