Tomb Raider - gratis

Akkurat nå får du to Tomb Raider-spill helt gratis på PC

Square Enix lanserer midlertidig «Hold deg hjemme»-tilbud.

Square Enix, Gamer.no

Stadig flere mennesker over hele verden holder seg hjemme i håp om å begrense den globale spredningen av koronaviruset. For å bedre på kjedsomheten har noen utviklere valgt å gi bort spillene sine, og nå hiver også Square Enix seg på lasset.

Ut mandag 23. mars kan man sikre seg PC-spillene Tomb Raider og Lara Croft and the Temple of Osiris helt gratis. Alt du må gjøre er å finne spillene i Steam, og trykke på knappen merket «Legg til konto». Deretter kan du beholde dem og spille når du vil.

Nytt liv for Tomb Raider

Tomb Raider fra 2013 pustet nytt liv i den klassiske serien om Lara Croft. Utvikler Crystal Dynamics snekret sammen en fersk opprinnelseshistorie for heltinnen, med action og puslespill i fleng.

Tomb Raider.
Square Enix

Tross mye fart og spenning mente vår anmelder at opplevelsen likevel manglet det lille ekstra. Han savnet blant annet mer variasjon i kampsekvensene, men fant fortsatt ett og annet gullkorn.

– Tomb Raider er et dynamisk og actionfylt eventyr som gjør mye riktig, men også en del ting galt. Øya man befinner seg på er et massivt sted som ved siden å tilby store doser med alternativ utforskning og moro også stadig klarer å vekke ærefrykt. Spillet har som følge av dette en rekke storslagne øyeblikk, og det lite som får adrenalinet i gang som å flykte fra et kloster som rives i filler i ødeleggende vindkast, var dommen fra Espen Jansen.

Samarbeidsfokusert grotteaction

Lara Croft and the Temple of Osiris fortsetter arven Guardian of Light, og byr på mer samarbeid og plattformgåter. Sammen med opptil tre andre spillere får man utforske mystiske grotter og løse puslespill på vei mot den store skatten.

Lara Croft and the Temple of Osiris.
Square Enix

Ifølge anmelder Jens Erik Vaaler byr spillet på god moro hvis man har med seg flere venner til å dele eventyret. Også her var det ankepunkter og spore, inkludert litt lite innhold og ikke nok nytt sammenlignet med forgjengeren.

– Det som trekker helhetsopplevelsen litt ned er at det er såpass likt sin forgjenger. Utover muligheten til å dra på eventyr med tre andre spillere er det ikke spesielt mye som virker annerledes fra det foregående spillet. Likevel synes jeg ikke det skal stoppe deg fra å gi Lara Croft and the Temple of Osiris en sjanse, lød konklusjonen.

Square og Crystal Dynamics byr på mer action senere i år.
Marvel's Avengers skal lanseres i september »

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden