Tomb Raider - film og TV

Tomb Raider-film og -TV-serie visstnok på vei fra Amazon

Ifølge kilder er planen å lage et større univers på linje med «det Marvel har gjort».

Illustrasjonsbilde fra spillet Rise of the Tomb Raider.
Square Enix

Amazon har angivelig inngått en omfattende rettighetsavtale for Tomb Raider. Selskapet planlegger nå å lage en film og en TV-serie basert på serien, ved siden av det kommende Tomb Raider-spillet der Amazon står som utgiver.

Alicia Vikander hadde hovedrollen i Tomb Raider-filmen fra 2018, men får angivelig ikke bli med videre.
Frankie Fouganthin, Wikimedia

Det var The Hollywood Reporter som først meldte om avtalen. Kilder som har snakket med nettstedet forteller at planen er å skape et større, sammenhengende Lara Croft-univers med Marvel Cinematic Universe som inspirasjon.

Nyheten kommer etter at MGM mistet rettighetene til Tomb Raider i fjor sommer. Den gang gikk det rykter om at en fremtidig film ville starte hele sagaen på nytt, uten svenske Alicia Vikander – som hadde hovedrollen i 2018-filmen Tomb Raider.

Foreløpig er det ingen håndfaste detaljer om verken filmen eller TV-serien. Etter det The Hollywood Reporter erfarer har Amazon riktignok fått med seg Phoebe Waller-Bridge for å skrive manus til TV-prosjektet. Waller-Bridge er best kjent for sin rolle i den kritikerroste serien Fleabag.

Selv om Amazon sikrer seg Tomb Raider-rettighetene, vil det ikke påvirke den planlagte animeserien til Netflix. Serieforfatter Tasha Huo tok til Twitter i helgen for å melde at denne fortsatt er på vei, men at arbeidet tar lang tid.

Hva spill angår er det igjen Crystal Dynamics som står for det neste actioneventyret om Lara Croft. Spillet utvikles i Unreal Engine 5, men ellers har utvikleren foreløpig ikke sagt noe om handlingen eller lanseringsplaner.

LES OGSÅ: Crystal Dynamics fikk ny eier i fjor »

Siste fra forsiden