Embracer Group - Square Enix

Square Enix Montreal, Crystal Dynamics og Eidos kjøpes opp av Embracer

Den svenske spillgiganten sikrer seg serier som Tomb Raider og Deus Ex.

Square Enix

Square Enix har solgt unna tre av sine største vestlige utviklerstudioer til Embracer Group. Square Enix Montreal, Crystal Dynamics og Eidos-Montreal hopper nå under den stadig voksende Embracer Group-paraplyen.

Det var Embracer – den svenske eieren av blant annet Gearbox Entertainment, THQ Nordic og Koch Media – som mandag morgen kunngjorde oppkjøpet. Prislappen er på 2,8 milliarder kroner.

Selskapet får med seg en rekke spillserier på kjøpet, inkludert Tomb Raider, Deus Ex, Thief og Legacy of Kain, samt nesten 1100 utviklere fordelt på de tre utviklerne.

Fortsetter arbeidet med ny Tomb Raider

Crystal Dynamics fortsetter sitt arbeid med et nytt Tomb Raider-spill, etter oppkjøpet. Microsoft-eide The Initiative skriver også på Twitter at det fortsetter sitt samarbeid med Crystal Dynamics på Perfect Dark.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

– Det gleder oss å ønske disse studioene velkommen i Embracer Group. Vi erkjenner deres fantastiske spillserier, kreative talent i verdensklasse og en evne til å produsere enestående spill igjen og igjen de siste tiårene, sa Embracer-sjef Lars Wingefors i en uttalelse.

I sin forklaring på hvorfor Embracer valgte å kjøpe studioene, trekker selskapet spesielt frem Crystal Dynamics og Eidos som «to av bransjens mest anerkjente AAA-studioer».

Det er imidlertid verdt å nevne at begge har snublet litt de siste årene. Square Enix har for eksempel meldt at hverken Marvel's Avengers eller Marvel's Guardians of the Galaxy møtte selskapets forventninger om salgstall.

I sin egen pressemelding forklarer Square at salget åpner nye dører innen selskapets satsing på blokkjeden, kunstig intelligens og skyteknologi.

LES OGSÅ: Crystal Dynamics har et nytt Tomb Raider-spill på vei »
LES OGSÅ: Hevder Crystal Dynamics har støtt på problemer med utviklingen av Perfect Dark »

Siste fra forsiden