Embracer Group

Embracer Group deles opp i tre selskaper

Fordeles mellom brettspill, mindre spill og høybudsjetsspill.

Embracer Group

Den omfattende restruktureringen av Embracer Group vil tilsynelatende ingen ende ta. Etter haugevis av oppsigelser, studionedleggelser og kanselleringer av spill, skal gigaselskapet nå deles i tre.

I en pressemelding forteller Embracer-ledelsen at de nye selskapene, som vil operere uavhengig av hverandre, skal hete Coffee Stain & Friends, Middle-earth Enterprises & Friends og Asmodee.

Coffee Stain & Friends vil ta for seg mindre spillprosjekter, som Embracer kaller «A/AA»-spill. Inkludert i gruppa er blant annet Little Nightmares-studioet Tarsier, Deep Rock Galacti-maker Ghost Ship og – hold på hatten nå – Coffee Stain. Sistnevnte har blant annet laget Goat Simulator og Satsifactory.

Middle-earth Entertprises & Friends skal takle spill med høyere budsjett, såkalte «AAA»-spill. Som navnet tilsier er Ringenes herre-rettighetene med i bildet her, men også en bråte andre større spillserier.

For eksempel er Tomb Raider, Metro, Dead Island og Kingdom Come Deliverance noen av seriene som går under Middle-earth Enterprises & Friends-paraplyen.

Siste ledd i Embracer-trekløveret blir Asmodee. Dette selskapet vil ta for seg utvikling og distribuering av brettspill. Målet er å la hver av de tre avdelingene nå sitt fulle potensial, forklarer Embracer-sjef Lars Wingefors.

– Dette er begynnelsen på et nytt kapittel, et kapittel som jeg vil fortsette å være en del av som en aktiv, ivrig og støttende aksjonær i alle de tre nye selskapene. Å dele selskapet i tre uavhengige selskaper forsterker Embracers visjon om å støtte opp om entreprenører og skapere som tenker på lang sikt, og lar dem fortsette å leve uforglemmelige opplevelser for spillere og fans i hele verden.

LES OGSÅ: Embracer sa opp 1400 ansatte og kansellerte over 20 spill i fjor »

Siste fra forsiden