Deus Ex - kansellering

Neste Deus Ex angivelig kansellert etter nye Embracer-kutt

100 mister jobben hos Eidos-Montréal.

Illustrasjonsbilde fra Deus Ex: Mankind Divided.
Eidos Interactive Corp.

2024 ruller videre og stadig velter det inn nye meldinger om nedbemanning i spillbransjen. Mandag fikk flere ansatte hos Eidos-Montréal beskjed om at de mister jobbene sine, og angivelig ryker også studioets planlagte Deus Ex-spill.

I en uttalelse på X (tidligere Twitter) bekreftet Eidos-Montréal at 97 stillinger må kuttes. Dette rammer flere deler av selskapet, inkludert utviklerteamene, administrasjon og tjenester for brukerstøtte.

Eidos-Montréal blir dermed det nyeste spillselskapet i Embracer Group-stallen som rammes av nedskjæringer. Det svenske gigaselskapet varslet i fjor at dette ville bety omfattende kostnadsbesparende tiltak, inkludert oppsigelser, nedleggelser av utviklerstudioer og spillkanselleringer.

LES OGSÅ: Embracer vurderer visstnok å selge Gearbox »

Kuttene hos Eidos-Montréal skal visstnok også ha gått utover utviklerens spillprosjekter. Ifølge Bloomberg er et planlagt Deus Ex-spill nå lagt på hylla, to år etter at teamet begynte å jobbe med det.

Rykter om et nytt Deus Ex-spill har dukket opp flere ganger tidligere, men enda hadde det ikke kommet noen bekreftelse fra offisielt hold. Kilder med kjennskap til situasjonen forteller til Bloomberg at spillet skulle begynne full produksjon senere i år.

LES OGSÅ: Syv mister jobben hos norske Snowcastle Games »

Siste fra forsiden