Embracer Group

Embracer fortsetter restrukturering – sa opp 900 ansatte i sommer

Flere oppsigelser og studionedleggelser på vei.

Embracer eier rettighetene til å lage Ringenes Herre-spill.
Embracer Group

Det var i juni at det svenske Embracer Group kunngjorde en omfattende restrukturering av selskapets mange spillstudioer. Siden har Embracer kuttet i det vide og det brede, og over 900 ansatte mistet jobbene sine i perioden juli til september.

Nedbemanningen ble bekreftet at toppsjef Lars Wingefors, via Embracers nettsider. Han forteller at de 900 ansatte som er rammet utgjør rundt fem prosent av alle som jobber under den digre Embracer-paraplyen.

– I denne utvidede innsatsen legger vi ikke bare ned en rekke studioer, vi har også redusert antall ansatte og antall prosjekter i flere andre studioer, med et fokus på å forbedre forventet avkastning på investering innen PC og konsoll, sa Wingefors og la til:

– Det er aldri lett å ta farvel med talentfulle individer. Jeg vil gjerne rette en spesiell takk til folkene som har forlatt Embracer det siste kvartalet. Dette er vanskelige beslutninger og ikke noe vi tar lett på.

Embracer-sjef Lars Wingefors.
Embracer Group

Som del av restruktureringen har Embracer blant annet lagt ned Saints Row-utvikler Volition, mens Borderlands-maker Gearbox angivelig skal være lagt ut for salg. Nedbemanninger har skjedd hos Crystal Dynamics, Beamdog, Zen Studios og andre studioer eid av Embracer.

I et intervju med svenske Direkt Studios sa Wingefors at restruktureringsprosessen er omtrent halvveis unnagjort. Det betyr at flere oppsigelser og nedleggelser er på vei, noe Embracers økonomisjef Müge Bouillon også bekreftet (via VGC).

– Med respekt for en rettferdig prosess og kommersiell sensitivitet vil vi ikke kommentere noe spesifikt, men videre restruktureringer, nedleggelser og salg er underveis. Det vil føre til større reduksjoner av antall ansatte.

LES OGSÅ: Amazon kutter i spillsatsingen »

Siste fra forsiden