Free Radical Design - Timesplitters

Free Radical Design lagt ned av Embracer

Studioet ble gjenopplivet i 2021 for å børste støv av Timesplitters-serien.

Free Radical Design

TLDR

  • Utvikleren Free Radical Design, kjent for skytespillserien Timesplitters, har kunngjort sin nedleggelse.
  • Det svenske moderselskapet Embracer Group, som gjennomgår store omstruktureringer, har ennå ikke kommentert situasjonen.
  • Dette er i så fall andre gang utvikleren har lagt ned, og fremtiden for det nye Timesplitters-spillet de jobbet på er usikker.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Free Radical Design, utvikleren best kjent for skytespillserien Timesplitters, har stengt sine dører. Det kom frem denne uka via en rekke uttalelser fra ansatte ved studioet (via Eurogamer).

Blant de ansatte som har uttalt seg er Adam Kiraly, en av de ledende tekniske utviklerne på det som skulle bli et helt nytt Timesplitters.

– Dens siste dagen hos Free Radical Design ble veldig annerledes enn hva jeg hadde sett for meg. Jeg tror ikke det har gått opp for meg skikkelig enda, men jeg har levert inn nøklene mine og forlatt bygningen for siste gang. Det er «Time to Split», skrev Kiraly med en referanse til Timesplitters-serien.

Free Radical-nettsiden inneholder nå kun en beskjed om at studioet er borte.
Skjermdump: Free Radical Design

Rykter om nedleggelse av Free Radical dukket først opp for noen uker siden, i forbindelse med omfattende restruktureringer hos moderselskapet Embracer Group. Det svenske gigaselskapet har foreløpig ikke uttalt seg om situasjonen, men alt av innhold er fjernet fra utviklerens nettsider.

Dette blir andre gang utvikleren må takke for seg, etter at det først ble lagt ned i 2014. Syv år senere kom plutselig nyheten om at studioet, og flere sentrale folk, var tilbake for å lage mer Timesplitters. Hva som skjer med det spillet er foreløpig uklart, men nå blir det i hvert fall ikke Free Radical som skal lede utviklingen.

LES OGSÅ: Embracer vurderer angivelig å kvitte seg med Borderlands-utvikleren »

Siste fra forsiden