Embracer - Gearbox

Embracer vurderer angivelig å kvitte seg med Borderlands-utvikleren

Gearbox forteller at alle muligheter utforskes.

2K Games

Det svenske selskapet Embracer Group fortsetter nedskjæringsprosessen det begynte på tidligere i sommer. Nylig bestemte spillgiganten at Saints Row-skaper Volition måtte stenge dørene, og nå vurderer Embracer visstnok å kvitte seg med Gearbox Entertainment.

Ifølge Reuters har svenskene enda ikke landet på noen endelig skjebne for Gearbox, som er best kjent for Borderlands-spillene. Embracer skal ha begynt å sjekke mulighetene for salg, men flere alternativer skal være på bordet.

I en e-post sendt ut til ansatte (via Bloomberg) sa Gearbox-topp Dan Hewitt at ingen avgjørelser er tatt. Partene utforsker alle mulige løsninger, i håp om å finne noe som passer for begge.

– Det er mange alternativer som vurderes, inkludert at Gearbox overføres til en annen eier, at Gearbox blir et uavhengig selskap og andre ting. Til syvende og sist vil vi gå videre med den løsningen som er best for både Gearbox og Embracer, skrev Hewitt.

Gearbox ble kjøpt opp av Embracer i april 2021, for rundt 13 milliarder kroner. Utvikleren var en av svært mange aktører i spillbransjen som det svenske selskapet snappet opp i en periode på to tre år, inkludert THQ Nordic, Crystal Dynamics, før ting begynte å gå galt.

En planlagt samarbeidsavtale verdt 21 milliarder kroner skal ha gått i vasken tidligere i år. Som resultat falt Embracer-aksjen med 40 prosent, som gjorde det nødvendig med kutt og nedbemanninger.

LES OGSÅ: Borderlands-filmen har fått dato »

Siste fra forsiden