Saber Interactive - Embracer Group

Embracer selger unna Saber Interactive for 5 milliarder

Utvikleren bak Star Wars: Knights of the Old Republic-nyversjon blir privateid.

Saber Interactive

TLDR

  • Embracer Group planlegger å selge spillfirmaet Saber Interactive for 5,3 milliarder kroner som en del av sin pågående restrukturering.
  • En gruppe private investorer er angivelig kjøpere, og Saber vil fortsette med rundt 3500 ansatte og har muligheten til å anskaffe flere studioer.
  • Som en del av salget tar Saber med seg den planlagte nyversjonen av Star Wars: Knights of the Old Republic.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Som del av sin pågående restrukturering vil svenske Embracer Group selge unna spillselskapet Saber Interactive for 5,3 milliarder kroner. Det melder avisen Bloomberg torsdag.

Ifølge kilder med kjennskap til situasjonen er det en gruppe private investorer som står bak oppkjøpet. Som privateid selskap vil Saber bestå av rundt 3500 ansatte, og avtalen inkluderer visstnok muligheten for å hente over flere studioer.

Bloomberg skriver videre at Saber blant annet tar med seg nyversjonen av Star Wars: Knights of the Old Republic. Spillet som ble avduket i 2021 skulle opprinnelig håndteres av Aspyr Media, men ble flyttet over til Saber etter en trøblete utviklingsperiode.

Saber står blant annet også bak det kommende Warhammer 40,000: Space Marine 2.
Saber Interactive

Salget beskrives som det hittil største tiltaket i en omfattende nedskjæring av Embracer. Dette har allerede inkludert oppsigelser av 1400 ansatte, kansellering av minst 22 spill og nedleggelser av flere studioer.

Restruktureringen fulgte en større runde med oppkjøp, der Embracer blant annet sikret seg Saber, Gearbox, Crystal Dynamics og Eidos Montreal. Økonomiske nedgangstider og en mislykket Saudi-Arabia-avtale angivelig verdt 21 milliarder kroner satte imidlertid stopp for gigaselskapet, som det siste året har forsøkt å kvitte seg med enorm gjeld.

LES OGSÅ: EA kansellerer Star Wars-skytespill i ny runde med oppsigelser »

Siste fra forsiden