Knights of the Old Republic - nyversjon

Knights of the Old Republic-nyversjonen angivelig lagt på hylla

– Ingen jobber med dette spillet nå.

Aspyr Media

Oppdatering 23. november: To ansatte ved Saber Interactive – som har vært i kontakt med Jason Schreier – melder at de fortsatt jobber med Knights of the Old Republic-nyversjonen.

Som Bloomberg-journalisten påpeker trenger dette selvfølgelig ikke bety at spillet noen gang vil lanseres. Enn så lenge ser det imidlertid ut til at Embracer og Saber enda ikke har gitt opp prosjektet helt.

Opprinnelig sak følger.

To år etter avdukingen av en Star Wars: Knights of the Old Republic-nyversjon, er prosjektet visstnok lagt på hylla. Det hevder Giant Bomb-profil og bransjekjenner Jeff Grubb.

I en episode av podcasten Game Mess Mornings snakket Grubb om situasjonen hos Embracer Group. Det svenske gigaselskapet står midt i omfattende oppsigelser, nedleggelser og kanselleringer, og angivelig har Knights of the Old Republic-nyversjonen gått med i dragsuget.

– Ryktet var at det ble tatt ifra Aspyr, som har laget flere av disse Star Wars-oppussingene, og ble gitt til Saber Interactive. Det har gått rykter om at det ble flyttet et annet sted siden det, men jeg vil bare gjøre dette klart – dette spillet blir ikke jobbet med akkurat nå, punktum. Det er ikke noe studio som jobber med dette spillet, konstaterte Grubb.

Det ser dårlig ut for nyversjonen av Star Wars: Knights of the Old Republic.
LucasFilm Games

Det storstilte oppussingsprosjektet ble i sin tid avduket i samarbeid med Sony, med blant annet tidsbegrenset konsolleksklusivitet. Ifølge Grubb har PlayStation-makeren imidlertid trukket seg ut og vil nå ikke ha noe med Knights of the Old Republic-nyversjonen å gjøre.

Det kommer etter at Sony slettet annonseringstraileren for spillet tidligere i høst. Den gang forklarte selskapet at det hadde med utgåtte musikklisenser å gjøre. Siden har vi ikke hørt noe fra offisielt hold, og Embracer-sjef Lars Wingefors ønsket ikke å kommentere situasjonen da han fikk spørsmål om spillet forrige uke.

– Slik det ser ut nå er dette spillet dødt og det er veldig lite sannsynlig at noen bør forvente at det kommer ut, avsluttet Grubb.

LES OGSÅ: Star Wars Outlaws har trolig blitt utsatt »

Siste fra forsiden