Star Wars: Knights of the Old Republic

– Nytt Knights of the Old Republic-spill på vei, men ikke fra EA

Ifølge rykter har et nytt studio fått jobben med å gjenopplive rollespillserien.

EA

Rykter om et nytt Star Wars: Knights of the Old Republic-spill har virret i lang tid. Nå har saken blusset opp igjen, men denne gangen hintes det om at EA ikke er involvert i utviklingen.

– Fra et uventet studio

Knights of the Old Republic kom opprinnelig ut i 2003 og er blant de mest populære Star Wars-spillene som er laget.
EA

Det er nettstedet VideoGamesChronicle som har plukket opp de ferske ryktene, fra blant annet Star Wars-podcasten Bespin Bulletin. Her hevdes det at det nye innslaget i den klassiske rollespillserien er blant spillene som Lucasfilm har gitt til studioer utenfor EA.

Sistnevnte har hatt eksklusive rettigheter til å utvikle Star Wars-spill siden 2013. Den avtalen er imidlertid i ferd med å løpe ut, og for snaue to uker siden kunngjorde Lucasfilm at flere utviklere skulle få sjansen.

Ett av de kommende ikke-EA-spillene er et Star Wars-prosjekt hos Ubisoft. Dersom Knights of the Old Republic ikke utvikles av EA er det riktignok hakket mer oppsiktsvekkende, ettersom det var EA-studioet Bioware som opprinnelig skapte serien.

Ifølge Bloomberg-journalist og bransjekjenner Jason Schreier er det et uventet studio som har fått ansvaret med å lage Knights of the Old Republic. Akkurat hva det betyr er vanskelig å gjette seg frem til, men om ting går etter planen får vi kanskje høre mer senere i år.

De opprinnelige Star Wars: Knights of the Old Republic-spillene fikk svært god mottakelse da de kom ut i henholdsvis 2003 og 2004. Her på verket ble det første spillet tildelt 9 av 10 poeng av vår anmelder, og det samme gjorde oppfølgeren.

Bioware jobber for øvrig med et nytt Dragon Age-spill.
Utvikleren viste nylig frem mer av prosjektet »

Siste fra forsiden