Kotor får «remake»

– En «remake» av Star Wars: Knights of the Old Republic utvikles av Aspyr

Blir mer enn en ren oppussing.

Star Wars: Knights of the Old Republic.
Lucasfilm Games

I januar meldte vi om at en nyversjon av Star Wars: Knights of the Old Republic ligger på snekkerbenken et eller annet sted, men da var det ukjent hos hvem. Nå vet vi at det er Aspyr som skal stå bak «remaken» av spillet.

Det er Bloomberg-reporter Jason Schreier som forteller at det er nettopp Aspyr er på prosjektet – en detalj han fortalte under en podcast med MinnMax nylig. I tillegg forteller Eurogamer at også de har hørt dette separat fra Schreier, så det virker svært sannsynlig.

Star Wars: Knights of the Old Republic.
Lucasfilm Games

Når navnet Aspyr manes frem, er det kanskje lett å se for seg en enkelt portering, siden studioet er kjent for å jobbe først og fremst med å lage porteringer av spill til andre plattformer. Faktisk er det Aspyr som står bak de nyere iOS- og Mac-versjonene av de to Knights of the Old Republic-spillene. Dette skal likevel være en mer robust nyversjon, der det gjøres mer arbeid.

Stort mer vet vi ikke om det kommende Kotor-prosjektet. Enkelte rykter har tidligere hevdet at det har vært snakk om å inkorporere deler fra både det opprinnelige spillet og oppfølgeren The Sith Lords, og at det skal legges til rette for å etablere den nye versjonen som en del av den offisielle Star Wars-kanon.

Kjente rollespill

Star Wars: Knights of the Old Republic ble utviklet av BioWare på begynnelsen av 2000-tallet, i årene før de begynte å lage egne verdener med Mass Effect. og Dragon Age-spillene. Rollespillet benyttet seg av en variant av d20-rollespillsystemet til Wizards of the Coast, med en struktur der man kan pause spillet for å sette opp kommandoer.

Star Wars: Knights of the Old Republic II - The Sith Lords.

Spillet foregår fire tusen år før Star Wars-filmene, der vi følger konflikten mellom Darth Malak, Darth Revan og Jedi-ordenen i Republikken.

Noen år senere kom den Obsidian-utviklede oppfølgeren Star Wars: Knights of the Old Republic II - The Sith Lords, som inneholdt en ny historie og flere nyvinninger. Oppfølgeren fikk en del medfart for å være ganske rotete og uferdig ved lansering, men ble hyllet for sin historie. Fansen har i ettertid jobbet med å ferdigstille så mye som mulig av det utviklerne ikke fikk ferdig til slipp.

Begge spillene er i ettertiden anerkjent som sterke bidrag i rollespillsjangeren.

Fansen gjorde en god del med The Sith Lords.
Les om fire uferdige spill – blant annet Kotor 2 – som fansen «gjorde ferdig »

Siste fra forsiden