Star Wars: KOTOR Remake

Her er Star Wars: Knights of the Old Republic Remake

Det velkjente rollespillet blir nytt igjen.

Torsdag kveld trakk Sony sløret av Star Wars: Knights of the Old Republic Remake – en oppusset versjon av det velkjente BioWare-rollespillet fra begynnelsen av 2000-tallet.

Det er Aspyr som står bak den nye utgaven, som ifølge PlayStation Blog på konsollfronten kun blir å finne på PlayStation 5 ved lansering (noe som impliserer at en PC-versjon slippes samtidig) – og det er så å si alt vi vet så langt. Spillet skal bygges fra grunnen og opp, så dette er ikke det samme gamle spillet med et nytt malingslag.

Avdukningstraileren, som viste heller lite, kan du se over.

Tidligere i år skrev vi om troverdige rykter om nettopp en slik utgave. Da nevnte vi at andre rykter tidligere har hevtet at det har vært snakk om å inkorporere deler fra både det opprinnelige spillet og oppfølgeren The Sith Lords, og at det skal legges til rette for å etablere den nye versjonen som en del av den offisielle Star Wars-kanon. Enn så lenge bør vi ta det med en klype salt.

Kjente rollespill

Star Wars: Knights of the Old Republic ble utviklet av BioWare på begynnelsen av 2000-tallet, i årene før de begynte å lage egne verdener med Mass Effect. og Dragon Age-spillene. Rollespillet benyttet seg av en variant av d20-rollespillsystemet til Wizards of the Coast, med en struktur der man kan pause spillet for å sette opp kommandoer.

Star Wars: Knights of the Old Republic II - The Sith Lords.

Spillet foregår fire tusen år før Star Wars-filmene, der vi følger konflikten mellom Darth Malak, Darth Revan og Jedi-ordenen i Republikken.

Noen år senere kom den Obsidian-utviklede oppfølgeren Star Wars: Knights of the Old Republic II - The Sith Lords, som inneholdt en ny historie og flere nyvinninger. Oppfølgeren fikk en del medfart for å være ganske rotete og uferdig ved lansering, men ble hyllet for sin historie. Fansen har i ettertid jobbet med å ferdigstille så mye som mulig av det utviklerne ikke fikk ferdig til slipp.

Begge spillene er i ettertiden anerkjent som sterke bidrag i rollespillsjangeren.

Fansen gjorde en god del med The Sith Lords.
Les om fire uferdige spill – blant annet Kotor 2 – som fansen «gjorde ferdig »

Siste fra forsiden