Respawn - Star Wars

Star Wars-skytespillet til Respawn er kansellert

EA gjør også endringer i arbeidet med Battlefield.

Illustrasjonsbilde fra Star Wars: Battlefront 2.
EA

TLDR

  • Onsdag kveld kunngjorde EA en omfattende runde med kutt hvor over 600 ansatte mister jobbene sine og flere spillprosjekter legges på hylla, inkludert et nytt Star Wars-skytespill fra Respawn.
  • Utvikling av det neste spillet i Jedi-serien får fortsette siden det er blant spillene fans er mest spente på, forklarer EA.
  • Endringer blir det også for Battlefield-serien etter at Halo-veteran Marcus Lehto forlot enspillerprosjektet han var sjef for.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Onsdag kveld kunngjorde EA nok en omfattende runde med kutt. Over 600 ansatte mister jobbene sine og flere spillprosjekter legges på hylla. Blant dem er et nytt Star Wars-skytespill fra Respawn.

Førstepersonsskyteren fra Apex Legends- og Titanfall-utvikleren ble opprinnelig kunngjort i 2022. To år senere har EA imidlertid bestemt seg for å droppe prosjekter selskapet ikke har tro på, og Star Wars-skytespillet holdt tydeligvis ikke mål.

– Vi har besluttet gå gå bort fra tidlig utvikling av et førstepersonsskyte- og actionspill basert på Star Wars, for å fokusere på nye prosjekter basert på merkevarer som vi eier samtidig som vi tilbyr støtte for eksisterende spill, skrev EA Entertainment and Technology-sjef Laura Miele.

Respawn får fortsette med Star Wars Jedi-serien.
EA

Respawn er riktignok ikke helt ferdig med Star Wars. Det neste spillet i Jedi-serien får leve videre, ettersom det ifølge EA er blant spillene fans er mest spente på.

Battlefield-restrukturering

I sitt brev til ansatte tok Miele også opp nyheten om at Marcus Lehto har trukket seg. Mannen som var med å skape Halo hadde ansvar for utviklingen av et enspillerspill i Battlefield-serien, men besluttet nylig å forlate sin stilling av personlige årsaker.

Som resultat valgte EA å legge ned Ridgeline-studioet der Lehto var sjef. Arbeidet med en Battlefield-enspiller fortsetter imidlertid, med Criterion Games-ledelsen i førersetet.

Criterion er best kjent for sine Burnout- og Need for Speed-spill. Studioet har også vært med på utviklingen av både Battlefield V og Battlefield 2042, og er altså ikke fremmed for skytespillsjangeren.

Spillveteranen Vince Zampella fortsetter som sjef for Battlefield. Sammen med Byron Beede holder han styring på DICE, Ripple Effect og nå Criterion, som alle jobber med fremtiden for skytespillserien.

LES OGSÅ: Horizon-utvikleren mister 10 prosent av alle ansatte »

Siste fra forsiden