Gearbox Entertainment - Take-Two

Take-Two kjøper opp Gearbox

Embracer har endelig inngått en avtale.

2K

TLDR

  • Embracer Group har solgt Gearbox Entertainment til Grand Theft Auto-utgiver Take-Two Interactive for 460 millioner dollar.
  • Med avtalen får Take-Two rettighetene til alle Gearbox' spillserier, inkludert Borderlands, Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms og Duke Nukem.
  • Gearbox har seks viktige prosjekter på gang, inkludert nye innslag i seriene Borderlands og Homeworld.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

De siste månedene har det gått rykter om at Embracer Group ønsket å selge unna Borderlands-utvikler Gearbox Entertainment. Nå har det svenske gigaselskapet funnet en kjøper, nemlig Grand Theft Auto-utgiver Take-Two Interactive.

I en pressemelding forteller Take-Two at det tar over Gearbox for 460 millioner dollar. Det tilsvarer nesten fem milliarder kroner. Embracer kjøpte Gearbox i 2021, for rundt 13 milliarder kroner.

Med avtalen sikrer Take-Two seg rettighetene til samtlige av Gearbox' spillserier. Det inkluderer Borderlands, Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms og Duke Nukem, samt fremtidige spill.

Gearbox jobber for tiden med seks «viktige prosjekter innen interaktiv underholdning», skriver Take-Two. Fem av disse er oppfølgere, hvorav to er fra Borderlands- og Homeworld-seriene. Det siste av de seks spillene er en helt ny spillserie som Gearbox enda ikke har sagt noe om.

Dette er slettes ikke første gangen Gearbox og Take-Two jobber sammen. Sistnevnte har stått som utgiver, via 2K, på flere Borderlands-spill. De to selskapene jobber også sammen med den kommende Borderlands-filmen.

– Å slå oss sammen med Take-Two Interactive og 2K vil hjelpe Gearbox med å nå nye høyder. Take-Two og 2K har vist gjentatte ganger at de er villige til å satse på vår innsats for å generere kreativitet, glede og fortjeneste. Vi har lagt lista for interaktiv underholdning og oppnådd utrolige resultater med banebrytende rekordspill da vi jobbet sammen på avstand som partnere. Jeg er kjempespent på hva vi kan oppnå nå som vi offisielt slår oss sammen, sa Gearbox-sjef Randy Pitchford.

LES OGSÅ: Embracer sa opp 1400 ansatte og kansellerte over 20 spill i fjor »

Siste fra forsiden