Take-Two - nedbemanning

Take-Two sier opp 600 ansatte og kansellerer flere prosjekter

Take-Two eier blant annet Grand Theft Auto-utvikler Rockstar Games.
Rockstar Games

TLDR

  • Take-Two Interactive har annonsert at 5 prosent av sine ansatte vil miste jobben før utgangen av året, som tilsvarer nesten 600 stillinger.
  • Restruktureringen inkluderer også nedleggelse av flere prosjekter, og selskapet forventer at kuttene vil spare 1,8 milliarder kroner i året.
  • Take-Two kjøpte nylig opp Borderlands-utvikler Gearbox, og spår rekordinntekter for regnskapsåret 2025.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Take-Two Interactive har varslet at fem prosent av selskapets ansatte mister jobben før utgangen av året. Det tilsvarer i underkant av 600 stillinger, ifølge IGN.

Kuttene ble bekreftet i et skriv fra Take-Two til det amerikanske finanstilsynet SEC. Der skriver ledelsen at målet er strømlinjeforming av selskapets struktur, som både reduserer antall ansatte og vil bety færre ansettelser i fremtiden.

Det er forventet at restruktureringen vil være gjennomført en gang før 31. desember i år. I forbindelse med endringene vil utviklingen av flere prosjekter også stoppes, påpeker Take-Two. Akkurat hva slags prosjekter det er snakk om gikk selskapet ikke i detalj på.

Fordelt på kanselleringene, sluttpakker til ansatte og redusering av kontorplass regner selskapet med at restruktureringen vil koste et sted rundt 2 milliarder kroner. Til gjengjeld anslår ledelsen at kuttene vil spare 1,8 milliarder kroner årlig.

Nyheten kommer kun noen uker etter at Take-Two gikk til innkjøp av Borderlands-maker Gearbox Entertainment. Spillgiganten tror også på rekordinntekter for regnskapsåret 2025, etter all sannsynlighet på grunn av den planlagte lanseringen av Grand Theft Auto VI.

LES OGSÅ: Tidligere Blizzard-sjef ønsker seg muligheten til å tipse utviklere »

Siste fra forsiden