Take-Two - Zynga

Take-Two kjøper Zynga for 112 milliarder

Grand Theft Auto-eieren vil ha en større bit av mobilspillkaka.

Zynga

Take-Two, en av spillbransjens ubestridte giganter, er i ferd med å bli enda større. Selskapet kunngjorde denne uken at det planlegger å kjøpe opp mobilspillmaker Zynga, i en avtale verdt 12,7 milliarder dollar.

Take-Two kjøper Zynga.
Zynga

Oppkjøpssummen – som i kroner havner på drøye 112 milliarder – får Microsofts oppkjøp av Bethesda til å virke som småtteri. Til sammenligning punget Microsoft ut 7,5 milliarder dollar for den kreative drivkraften bak spill som The Elder Scrolls og Starfield.

I en pressemelding forklarer Take-Two at kjøpet av Zynga vil etablere selskapet som «en av de største utgiverne av mobilspill». Zynga, som er kjent for blant annet FarmVille og Words With Friends, tar også over styring av T2 – den eksisterende mobilavdelingen hos Take-Two.

– Det gleder oss å kunngjøre avtalen med Zynga, som sprøyter inn betraktelig mer variasjon i vårt selskap og etablerer oss som en leder innen mobil, det raskest voksende markedssegmentet innen interaktiv underholdning, sa Take-Two-sjef Strauss Zelnick.

I forbindelse med oppkjøpet forventer Take-Two at salg av spill og spillinnhold på mobil vil utgjøre 50 prosent av inntjeningen hos selskapet i regnskapsåret 2023. Til sammenligning anslår Take-Two at samme post vil utgjøre 12 prosent av inntjeningen i 2022.

LES OGSÅ: Dwarfheims norske utvikler konkurs tre måneder etter spillets lansering »

Siste fra forsiden