Dwarfheim - Pineleaf Studios

Dwarfheims norske utvikler konkurs tre måneder etter spillets lansering

Over og ut for Pineleaf Studios.

Pineleaf Studios

Den norske spillutvikleren Pineleaf Studios er slått konkurs. Det bare måneder etter lanseringen av strategispillet Dwarfheim.

Nyheten ble bekreftet av studioet onsdag, i et intervju med MN24. Som daglig leder i Pineleaf, Linn Søvig, forklarer oppnådde Dwarfheim rett og slett aldri salgstallene som utvikleren hadde håpet på.

Dwarfheim solgte ikke nok eksemplarer.
Pineleaf Studios

– 100 000 spillere verden over sa de hadde oss på spillønskelisten da vi lanserte Dwarfheim på verdensbasis i september i fjor. Kun 30 000 kjøpte Dwarfheim.

Til tross for nedturen forteller Søvig at hun er stolt over hva teamet har fått til. Hun innrømmer imidlertid at prosjektet kanskje ble hakket for ambisiøst.

– Vi lanserte et spill mange sa de ville ha, og vi finpusset det videre etter ønsker fra spillerne. Men så er det slik at det er hard konkurranse. Vi ville revolusjonere spillsjangeren og det ble kanskje for ambisiøst. Vi står uansett for det. Vi er stolte over det vi har fått til.

Pineleaf hadde ti ansatte – ned fra 19 i 2020 – som alle var permitterte da konkursbegjæringen kom inn. Samtidig sitter selskapet med en samlet gjeld på 6,1 millioner. John Aksel Stav fra Bjerkan Stav Advokatfirma har tatt på seg jobben som bobestyrer, og skal bistå både ansatte og kreditorer i å sikre at de får det de har krav på.

LES OGSÅ: Bioshock-skaperen sliter visstnok med å få sitt neste spill på beina »

Siste fra forsiden