DwarfHeim

Nå er norske DwarfHeim lansert

Fullversjonen av det unike strategispillet er ute, men fremtiden er usikker.

DwarfHeim.
Pineleaf Studio

Etter om lag ett år i tidligtesting er nå fullversjonen av det norske strategispillet DwarfHeim lansert på Steam. Frem til nå har spillet vært i såkalt «early access», som betyr at spillerne kan prøve en uferdig versjon av spillet som oppdateres gradvis.

DwarfHeim.
Pineleaf Studio

DwarfHeim er et sanntidsstrategispill med en unik vri: hvert lag består av tre spillere med hver sin rolle. En har ansvar for krigingen, en annen for bygging og den siste tar seg av ressurssanking. Kampene, sankingen og byggingen foregår både over og under bakken.

Spillet er utviklet av Pineleaf Studios som har base i Trondheim.

Usikker fremtid

Selv om spillet nå er ute, virker det som om Pineleaf ikke er helt i mål med alt de ønsket å by på. Blant annet ønsket studioet å lage en enspillerkampanje – den er nå satt på vent på ubestemt tid.

– Vi greide ikke å nå alle målene vi hadde satt oss for DwarfHeim under Early Access-perioden, så vi går ikke inn i v1.0-lanseringen på den måten vi hadde tenkt, skriver studioet i en oppdatering.

DwarfHeim.
Pineleaf Studio

spillets Discrod-server utdyper utviklerne litt mer, og forteller at de håper å kunne gjøre oppdateringer i fremtiden, men at det er avhengig av hvor godt spillet selger. I tidligtestingsperioden har ikke spillet gjort det så bra som studioet håpet, og de har måttet kutte ned en del større planer.

– Selv om vi kommer til å støtte spillet litt til med feilrettinger og oppdateringer, må vi se an responsen på spillet på lanseringsdagen og ut uken. Hvis vi ender opp med positive tilbakemeldinger og gode salgstall, har vi kanskje muligheten til å oppdatere spillet med nye funksjoner og innhold, skriver de der.

I juni meldte Shifter at 25 000 eksemplar av spillet hadde blitt solgt, i forbindelse med en artikkel om en ny runde med investeringer i spillstudioet.

Flerspillerfokusert

Det lanserte spillet inneholder flere spillmodi for både dem som spiller alene, og for dem som ønsker å tevle med venner og ukjente over nett.

For solospill finnes det en overlevelsesmodus, der man prøver å holde stand mot stadig mer vanskelige fiender; en «skirmish»-mods der man spiller mot datamaskinen, og en sandkassemodus der man kan bygge seg opp uten å frykte hard motstand.

Les også
Flåklypa Grand Prix og Dustborn er blant spillene som får pengestøtte fra NFI

Om man helst vil spille med andre, kan man spille de samme tre modusene, bare med og mot ekte spillere. I tillegg legges det her stor vekt på en konkurransepreget «conquest»-modus, der tre mot tre spillere skal prøve å nedkjempe hverandre.

LES OGSÅ: Norske Ørjan vant stor Age of Empires-turnering »

Lanseringstrailer for DwarfHeim. (Video: Merge Games)

Siste fra forsiden