Mike Ybarra - tips

Tidligere Blizzard-sjef ønsker seg muligheten til å tipse spillutviklere

– Skulle ønske jeg kunne gi 10 eller 20 dollar til.

Ybarra skulle blant annet gjerne gitt noen ekstra kroner til Red Dead Redemption 2.
Rockstar

TLDR

  • Tidligere Blizzard- og Xbox-topp Mike Ybarra har uttalt at han ønsker seg en ordning hvor spillere kan gi driks til spillutviklere, spesielt for enspillerspill.
  • Ybarra mener slik løsning ville være verdsatt av spillere som følte at opplevelsen av å fullføre fantastiske spill, som Horizon Zero Dawn eller Red Dead Redemption 2, var verdt mer enn den opprinnelige prisen.
  • Responsen til forslaget hans har vært blandet, med mange som uttrykker bekymring for hvorvidt de ekstra pengene vil gå til utviklere eller toppsjefer.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Mike Ybarra skulle ønske man kunne gi driks til spillutviklere akkurat som man gjør med servitører på restaurant. Det fortalte den tidligere Blizzard- og Xbox-toppen nylig på X.

Ifølge Ybarra gjelder forslaget spesielt for enspillerspill. Blant annet trekker han frem Horizon Zero Dawn, God of War og Red Dead Redemption 2 som eksempler på spill som hadde fortjent noen kroner ekstra.

– Når jeg fullfører et spill er det noen som gjør at jeg måper over hvor fantastisk opplevelsen var. På slutten av spillet har jeg ofte tenkt «Jeg skulle ønske jeg kunne gi disse folka 10 eller 20 dollar til fordi det var verdt mer enn de 70 dollarene jeg allerede betalte og de prøvde ikke hele tiden å presse mer penger ut av meg.

Ybarra erkjenner at ideen trolig ikke vil være spesielt populær blant folk flest. Som han skriver er 70 dollar allerede mye penger og at mange er lei av situasjoner der de føler seg tvunget til å gi driks. Han mener imidlertid at en slik løsning for spill ikke ville medføre press, uten at han helt forklarer hvordan.

Som svar har mange påpekt at det ville vært vanskelig å stole på at pengene faktisk går til de som utviklet spillene og ikke til toppsjefer eller utgivere. Andre mener en slik løsning allerede eksisterer, til en viss grad, i form av muligheten til å oppgradere til dyrere versjoner av spillene. Alternativt kan man kjøpe et nytt eksemplar og sende det til en venn, foreslo en annen X-bruker.

At det er enspillerspill betyr heller ikke nødvendigvis at de ikke inneholder mikrotransaksjoner. Spillfans har i alle år uttrykt misnøye over fullprisspill som ber om mer penger for kosmetiske gjenstander eller lignende.

Ybarra forlot Blizzard i vinter, etter nesten tre år i toppjobben. World of Warcraft-makeren har siden hentet inn Johanna Faries som ny sjef.

LES OGSÅ: Stort prishopp for abonnementstjenesten EA Play »

Siste fra forsiden