Amazon Games

Amazon kutter 180 stillinger fra sin spillavdeling

Amazon

Amazon nedskalerer sin spillavdeling og kuttet denne uken 180 stillinger. Nedbemanningen er den andre for året, etter at selskapet sa opp rundt 100 spillutviklere i april.

Nyheten kom først via nettstedet Aftermath, etter samtaler med kilder med kjennskap til saken. Deretter kom Amazon selv på banen for å bekrefte situasjonen.

I en e-post som ble sendt ut til ansatte denne uka, forklarte Amazon Games-topp Christoph Hartmann at det handler om en restrukturering av avdelingen og økt fokus på tjenesten Prime Gaming.

– Vi har lyttet til våre kunder og vet at levering av gratis spill hver måned er det de vil ha mest av alt. Så vi finpusser på fordelene til Prime-tjenesten for å øke vårt fokus der. Med disse endringene til vår tilnærming kommer endringer til ressursbruk, som resulterer i at vi kutter litt over 180 stillinger, sa Hartmann.

Kuttene skjer hos Twitch-kanalen Crown Channel, som legges ned helt, og Amazons PR-avdeling knyttet til spill, Game Growth.

Som CNBC melder er dette i stor grad knyttet til kostnadsbesparende tiltak ledet av Amazon-sjef Andy Jassy. Selskapet har kuttet 27.000 stillinger det siste året, samtidig som inntektene hos Amazon har skutt i været.

LES OGSÅ: Ubisoft sier opp 124 ansatte »

Siste fra forsiden