Ubisoft - nedbemanning

Ubisoft sier opp 124 ansatte

Hovedsakelig folk basert i Canada.

Ubisofts kontorer i Montreal i Canada.
Shuichi Aizawa, Flickr

Ubisoft har bekreftet at 124 ansatte hos selskapet mister jobben. Det kommer etter tiltak for å «forbedre effektiviteten».

Rykter om en nedbemanning hos Assassin's Creed-makeren dukket først opp tirsdag. Med katta ute av sekken rykket Ubisoft ut for å fortelle at ryktene stemte, med en uttalelse til Kotaku.

– I løpet av de siste månedene har hvert av Ubisofts interne team utforsket måter å effektivisere operasjonen og forbedre effektiviteten slik at vi er bedre posisjoner for suksess på lang sikt.

VFX-studioet Hybride, basert i Canada, og Ubisofts globale IT-team er avdelingene som rammes. Selskapet takket de ansatte for deres bidrag og lovet videre støtte for de påvirkede som jobbet i Canada, som sluttpakker og hjelp til å finne nye jobber.

2023 fortsetter dermed å være et tungt år for de som utvikler spill. Mens bransjen som helhet raker inn store summer, har utallige selskaper valgt å kunne ned på arbeidskraften i år. Per 11. oktober hadde minst 6000 spillutviklere mistet jobbene sine, og tallet har siden fortsatt å vokse.

LES OGSÅ: Xbox trapper opp satsingen på generativ KI »

Siste fra forsiden