Embracer Group - Lord of the Rings

Svenske Embracer kjøper lisensrettigheter til Ringenes Herre, samt en håndfull spillstudio

Svenskene vokser seg større.

The Lord of the Rings: Heroes of Middle Earth.
EA

Torsdag morgen melder Embracer Group at de har gjort flere nye storinnkjøp. Alle kjøpene ble kunngjort i egne pressemeldinger i forbindelse med finansårets første kvartalsrapport.

Det svenske selskapet – som tidligere har gått under navnene Nordic Games og THQ Nordic – har de siste årene markert seg som en betydelig aktør på spillfronten, med oppkjøp av flere spillutgivere og spillutviklingsstudio.

LES OGSÅ: Square Enix Montreal, Crystal Dynamics og Eidos kjøpes opp av Embracer »

One Embracer to Rule them All

I denne nyeste runden har gått litt utenfor spillsegmentet også – Embracer Group eier nå rettighetene til filmer, spill, brettspill, fornøyelsesparker, merch og eventer som er basert på Ringenes Herre og Hobbiten. Disse kjøper de av Saul Zaentz Company som har hatt dem siden 1976.

Vel å merke er disse rettighetene veldig spesifikke; det er kun verk som baserer seg på de to bøkene som faller under Embracers kontroll. I tillegg har Warner Bros. lisensrettighetene til film og animasjon basert på de to bøkene via en avtale med Saul Zaentz (og nå Embracer). Tolken Estate sitter også på lisensene til alt som ikke omfatter de to bøkene – altså alt annet som omhandler Middle-earth.

Flere oppkjøp og ny gruppe

Manhunt er blant spillene som Embracer nå eier.
Tripwire Interactive

I samme åndedrag forteller Embracer at de har spikret seg Tripwire Interactive – spillstudioet som blant annet står bak Killing Floor-serien, Maneater og Red Orchestra-spillene, og som nylig ga ut Chivalry 2. På handlelista er også Tuxedo Labs, som er mest kjent for Teardown. Begge disse havner under Saber Interactive på stamtavlen.

Ellers benytter Embracer anledningen til å opprette en ny undergruppe kalt Freemode, og lemper flere oppkjøp inn under den paraplyen. Limited Run Games har i en årrekke gitt ut begrensede fysiske opplag av spill, og etter å ha blitt kjøp opp faller de inn under denne grenen.

Limited Run Games har spesialisert seg på å gi ut fysiske eksemplar av spill som opprinnelig kun har digitale versjoner.
Limited Run Games

Karaoke- og musikkspillselskapet Singtrix og utstyrsselskapet Gioteck er også på lista over innkjøp som danner Freegames, sammen med japanske Tatsujin og svenske Bitwave Games.

Alle oppkjøpene skal tilsammen ha kostet Embracer Group 6 milliarder svenske kroner.

Før oppkjøpene teller Embracer Group 13 877 ansatte, der 9436 av disse er interne og eksterne spillutviklere. Disse jobber på 222 utviklingsprosjekter.

Les også
Saudi-Arabia fortsetter å kjøpe seg inn for store summer i spillbransjen

LES OGSÅ: Microsoft kjøper opp Activision Blizzard »

Siste fra forsiden