Square Enix kutt

Varsler nedskjæringer hos Square Enix

Det japanske spillselskapet går gjennom en omstrukturering.

Square Enix går gjennom endringer.
Guilhem Vellut, CC 2.0

TLDR

  • Square Enix har planer om å nedbemanne en rekke ansatte i de amerikanske og europeiske avdelingene, som del av en større omstrukturering av selskapet.
  • Nedskjæringene skal ramme arbeidere innenfor publisering, IT og indie-avdelingen, og kommer samtidig som selskapets årsresultat ble presentert med en inntektsnedgang på nesten 70 prosent.
  • Selskapet har gjennomgått betydelige endringer det siste året, inkludert en endring i ledelsen, og har som plan å gi ut spillene sine på flere plattformer.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Square Enix varslet planer om å nedbemanne en rekke ansatte i løpet at den neste måneden. Det melder spillnettstedet VGC.

Square Enix selv har ikke kommentert saken.

Nedskjæringene, som ble formidlet i et intermøte av toppsjef Takashi Kiryu, er en del av en større omstrukturering av selskapet. Mer spesifikt skal det være de amerikanske og europeiske avdelingene som blir rammet i denne omgangen. Alle som rammes får beskjed i løpet av denne uken.

Det er ikke kjent hvor mange ansatte som må gå, men oppsigelsene skal ramme arbeidere innen publisering, IT og indie-avdelingen Square Enix’s Collective som blant annet har publisert spill som PowerWash Simulator.

Kuttvarslingene kom på samme dag som Square Enix presenterte sitt årsresultat, der det blant annet ble nevnt at selskapet planlegger å gå hardt til verks for å rive ned og gjenoppbygge avdelinger utenfor Japan. Selskapet nevnte i samme årsrapport at de har begynt arbeidet med å optimalisere kostnadene i de europeiske og amerikanske kontorene med strukturelle endringer.

Square Enix slenger seg dermed på den stadige bølgen av nedbemanninger og nedskjæringer i spillbransjen som har pågått i snart et år. Totalt er det anslått at over 9000 jobber forsvant i spillbransjen i 2023, og nedgangstiden har ikke bremset i 2024.

Senest forrige uke la Xbox ned fire studio, etter at selskapet tidligere i år sa opp 1900 ansatte.

Færre eksklusive spill fremover

Det siste året har Square Enix gått gjennom betydelige endringer. I juni 2023 tok Takashi Kiryu over sjefsstolen fra Yosuke Matsuda, og selskapet har siden da stokket litt om på kortene.

Det kommer også frem i årsrapporten, blant annet i at selskapet fremover skal fokusere på å gi ut spillene sine på flere plattformer enn bare én. Grepet kommer etter at Square Enix har sluppet Final Fantasy XVI og Final Fantasy VII Rebirth på PlayStation 5, med PC-versjoner planlagt senere.

Square Enix meldte også om en inntektsnedgang på nesten 70 prosent sammenlignet med forrige år. Mye av nedgangen skyldes et tap på 1,5 milliarder kroner som kommer av at en rekke påbegynte prosjekter ble kappet på vårparten i tandem med selskapets nye strategi.

LES OGSÅ: Xbox skal visstnok gjennomføre flere kutt »

Siste fra forsiden