Square Enix - NFT

Square Enix-sjefen ønsker seg mer NFT-satsing i spillbransjen

– Jeg innser at noen av de som «spiller for å ha det gøy» misliker denne trenden.

Final Fantasy VII Remake.
Square Enix

Square Enix-sjef Yosuke Matsuda vil gjerne se mer satsing på non-fungible tokens – såkalte NFT-er – i spillbransjen.

Ønsket kom frem i et åpent brev fra Matsuda, i forbindelse med inngangen til det nye året. Der skryter toppsjefen av blokkjedespill og muligheten for selvforsynt og bærekraftig spillvekst.

Midt i det ellers entusiastiske brevet stopper Matsuda opp et øyeblikk for å erkjenne at NFT-er har fått mye negativ oppmerksomhet. Han påpeker imidlertid at motstanden stort sett bare kommer fra de som spiller for moro skyld.

– Jeg innser at noen av de som «spiller for å ha det gøy», og som for tiden omfatter flertallet av spillere, har vært skeptiske til disse nye trendene – forståelig nok.

Matsuda mener riktignok at dette i hovedsak er en mulighet for de som lager eget innhold til spill – de som «spiller for å bidra», som Matsuda kaller dem.

I brevet legger Matsuda imidlertid ikke frem noen konkrete planer om å investere i NFT-er eller blokkjedespill. I stedet forteller han at Square vil holde et øye med situasjonen, og potensielt gi ut egne NFT-er i fremtiden.

Square er slettes ikke den første store utvikleren som snuser på NFT-er i spillene sine. I desember lanserte Ubisoft sin egen satsing på det omdiskuterte fenomenet, og fikk knallhard kritikk fra flere hold.

NFT-er har blitt kritisert av mange, som mener at opplegget er miljøfiendtlig og skaper kunstig verdi for noe som egentlig er verdiløst. I et intervju med NRK i høst spådde Lasse Meholm, tidligere blokkjedeekspert for DNB og Nordea, at NFT-bobla kommer til å sprekke innen seks måneder.

LES OGSÅ: Final Fantasy XVI-arbeidet forsinket av covid »

Siste fra forsiden