Minecraft - NFT

Mojang setter ned foten for Minecraft-relaterte NFT-er

– For å sørge for at Minecraft-spillere får en trygg og inkluderende opplevelse.

Microsoft

Minecraft-utvikler Mojang vil ikke ha noe av NFT-er basert på spillet sitt. Det konstaterte selskapet denne uken.

Etter tilbakemeldinger fra spillere oppdaget Mojang at enkelte selskaper allerede har laget NFT-er knyttet til verdener og kosmetikk i Minecraft. Heretter blir det imidlertid slutt på alle former for blokkjedeteknologi med tilknytning til Minecraft.

Dette er NFT-er

Non-fungible token (NFT) er en unik digital dataenhet. Målet er å etablere et teoretisk eierskap til enheten via et ektehetsgarantisertifikat som lagres i en blokkjede.

Siden gjenstanden er digital er det likevel ingenting som hindrer noen i å lage en kopi av NFT-en. Alt handler derfor om et bevis på eierskap. Den mest utstrakte bruken nå er eierskapsgarantier til digital grafikk.

I spill er NFT-er per dags gjenstander som kan selges og byttes. Gjenstandene kan være kosmetiske eller ha faktisk påvirkning på selve spillet. Når gjenstandene har påvirkning på spillet, inngår de ofte i en "play to earn"-modell, altså at man i teorien skal tjene penger på å spille.

I en bloggpost på sine nettsider sa Mojang at selve NFT-konseptet – hvor eierskap til ting begrenses til et fåtall spillere – bryter med Minecrafts verdier. Blokkeland skal nemlig være et inkluderende sted, mener utvikleren.

– NFT-er og andre blokkjedeteknologier skaper digitalt eierskap basert på sjeldenhet og utestenging, som ikke stemmer overens med Minecrafts verdier om kreativ inkludering og å spille sammen. NFT-er inkluderer ikke alle våre spillere, og de skaper et scenario der det er folk som har og folk som ikke har, sa utvikleren og fortsatte:

– Den spekulative prissettingen og investeringsmentaliteten rundt NFT-er tar fokuset bort fra spilling og oppfordrer til å jage profitt, som vi mener at ikke passer med den langvarige gleden og suksessen for våre spillere.

Mens NFT-er fra tredjeparter må ut, ville ikke Mojang stenge døren helt for offisielle Minecraft-NFT-er i fremtiden. Selskapet forteller at det vil følge nøye med på hvordan blokkjedeteknologien utvikler seg med tiden, men at det ikke har planer om å implementere noe riktig enda.

LES OGSÅ: Planlagt NFT-konsoll møtt med skepsis blant spillere »

Siste fra forsiden