Polium One - NFT

Planlagt NFT-konsoll møtt med skepsis blant spillere

Polium One skal angivelig lanseres i 2024.

Polium

Polium One ble denne uken avduket som verdens første konsoll bygget for NFT-spill. Boksen lover en haug med funksjonalitet knyttet til såkalte non-fungible tokens og ulike blokkjeder, men prosjektet har blitt møtt med mye skepsis.

Polium One-kontrolleren slik den kanskje vil se ut når teamet har fått bygget den første prototypen.
Polium

Som skaperne forteller skal Polium One lanseres i 2024, og man får tilgang på maskinen ved å kjøpe en NFT kalt Polium Pass. I første omgang vil det trykkes opp 10 000 av disse, med planer om å selge ytterligere én million utover i 2025.

Den lille maskinen skal støtte spill fra en rekke forskjellige utviklerverktøy. Ved siden av spilling skal Polium One-brukere kunne kjøpe og selge NFT-ene sine, med enkel tilgang på nettlommebok og en fingeravtrykkskanner for sikkerhet.

Akkurat hvilke spill det er snakk om har gjengen imidlertid ikke fått klart, men det foregår visstnok samtaler med diverse utviklere.

NFT-er er allerede et svært omdiskutertfenomeni spillbransjen, og følgelig har Polium One-kunngjøringen måttet tåle mye pepper. Flere har blant annet sådd tvil rundt det at bare fire folk skal lage en konsoll som kan levere 4K-oppløsning, 120 bilder i sekundet og strålesporing. Andre har gått enda lenger og beskylder hele greia for å være et svindelforsøk.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Konsollens logo har også fått kritikk, da denne er til forveksling lik logoen til Gamecube. Polium-teamet påpeker at mens Gamecube-logoen består av en kube med bokstaven «G» er Polium-logoen en kube med bokstaven «P», men har likevel lovet å designe en ny logo.

Det jobbes nå med å bygge en prototype av maskinen, og salg av Polium Pass skal etter planen begynne senere i år.

LES OGSÅ: PlatinumGames tror ikke NFT-er i spill er positivt for hverken spillere eller utviklere »

Siste fra forsiden