Axie Infinity - Økokrim

Økokrim vil ha kontakt med nordmenn rammet av Axie Infinity-hackingen

Tror 750 norske brukere kan ha blitt frastjålet 50 millioner kroner i kryptovaluta.

Sky Mavis

Økokrim har åpnet en etterforskning av hackerangrepet mot kryptospillet Axie Infinity. Enheten ønsker nå å komme i kontakt med norske brukere som kan ha blitt rammet.

LES OGSÅ: Hackere stakk av med milliarder fra NFT-spill med norsk gründer på eiersiden »

750 norske brukere

Økokrim etterforsker Axie Infinity-angrepet.
Økokrim

Det omfattende Axie Infinity-angrepet ble avdekket i slutten av mars, da tyvene stakk av med kryptovaluta til en verdi av over fem milliarder kroner. Som Økokrim forteller til E24 hadde spillet rundt 750 norske brukere da angrepet fant sted, med verdier opp mot 50 millioner kroner.

– Det tapet for nordmenn er mellom 30 og 50 millioner kroner, slik vi har estimert. Jeg kan ikke gå inn på hvordan vi har kommet frem til det tallet, sa førsteadvokat Marianne Bender.

Axie Infinity registrerer ikke navn eller nasjonalitet på brukerne sine. Økokrim vet derfor ikke hvilke nordmenn som er rammet, og ber i stedet om at spillets norske brukere tar kontakt dersom de hadde verdier i spillet da angrepet skjedde.

Ifølge FBI er det den nordkoreanske gruppen Lazarus som sto bak innbruddet. Den amerikanske etaten skal nå samarbeide med Økokrim om å avsløre det partene tror er en hvitvaskingsprosess for å konvertere kryptovalutaen til verdier i den fysiske verden.

Har dekket tapet

Norske Alexander Leonard Larsen er driftsjef for Sky Mavis, selskapet bak Axie Infinity. Overfor nettstedet Shifter bekrefter han at teamet samarbeider med Økokrim.

– Vi bistår med det vi kan. Vi er ikke eksperter på hva de driver med, og det er betryggende at det er fagfolk på saken. Vi opplever Økokrim som noen av de flinkeste i verden på dette.

Larsen sa videre at Sky Mavis allerede har dekket tapet. Selskapet hentet inn 1,3 milliarder kroner fra investorer i april, i et forsøk på å betrygge brukerne sine og gjenopprette tillit.

LES OGSÅ: Helsedirektoratet anbefaler å droppe all skjermtid for de minste barna »

Siste fra forsiden