Team17 - NFT

Worms-utgiver Team17 slår full NFT-retrett

Fikk krass kritikk fra både spillere og egne utviklere.

Team17

Team17 har offisielt skrotet planer om å lage non-fungible tokens – såkalte NFT-er – av Worms-figurer. Det melder spillselskapet selv, bare én dag etter at planene først ble avduket.

Kunngjøringen om at Team17 skulle selge digitale bilder av Worms-figurer fikk voldsom kritikk. Som så ofte før gikk spillfans hardt ut mot NFT-planen, men også Team17s egne samarbeidspartnere viste avsky.

Going Under-studioet Aggro Crab rykket raskt ut på Twitter for å meddele at det ikke ville jobbe med Team17 på fremtidige prosjekter.

Deretter kom Yooka-Laylee-skaper Playtonic Games og Overcooked-utvikler Ghost Town Games på banen, og erklærte at de aldri ville bruke NFT-er i sine spill.

Sent på tirsdag kveld kom kontrabeskjeden fra Team17. Selskapet tok til Twitter for å kunngjøre at det har avsluttet NFT-prosjektet MetaWorms, det etter bekymringer fra utviklere, spillere og egne ansatte.

Team17 følger dermed i fotsporene til andre spillselskaper og personligheter som har hatt lignende planer. Stalker 2-utvikler GSC Game World og stemmeskuespiller Troy Baker er blant de som har droppet NFT-prosjekter, som følge av mye negativ oppmerksomhet.

Ubisofts NFT-prosjekt Quartz fikk også mye pepper da det ble lansert i fjor. Assassin's Creed-skaperen har imidlertid ingen planer om å snu, og mener i stedet at spillere ikke er smarte nok til å forstå fordelene ved NFT-er.

NFT-er har blitt kritisert av mange, som mener at opplegget skaper kunstig verdi på noe som egentlig er verdiløst, i tillegg til å være miljøfiendtlig. I et intervju med NRK i høst spådde Lasse Meholm, tidligere blokkjedeekspert for DNB og Nordea, at NFT-bobla kommer til å sprekke innen seks måneder.

LES OGSÅ: Square Enix-sjefen ønsker seg mer NFT-satsing i spillbransjen »

Siste fra forsiden