Final Fantasy XVI

Final Fantasy XVI-arbeidet forsinket av covid

Neste runde med informasjon kommer våren 2022.

Square Enix

Arbeidet med Final Fantasy XVI – det neste spillet i den kritikerroste rollespillserien – går litt mer langsomt enn forventet. Opprinnelig skulle Square Enix avsløre nye detaljer om spillet nå mot slutten av året, men sånn blir det likevel ikke.

Her er Final Fantasy XVI-traileren fra forrige desember.
Square Enix

I et åpent brev til fansen forklarer produsent Naoki Yoshida at det er koronapandemien som fortsetter å stikke kjepper i hjulene for spillproduksjon.

– I et forsøk på å begrense effektene av covid-19 har vi latt de ansatte gå løs på arbeidsoppgavene sine hjemmefra. Dette har dessverre påvirket kommunikasjon via Tokyo-kontoret, som igjen har ført til utsettelser for – og i ekstreme tilfeller, kanselleringer av – leveranser fra våre eksterne samarbeidspartnere, skriver Yoshida.

Ifølge Yoshida er utviklingsarbeidet utsatt med omtrent et halvt år. Likevel mener produsenten nå at alt går mye bedre, og teamet jobber med å forbedre både grafikken og kampsystemet, samt å gjøre ferdig filmsekvensene i PlayStation 5-spillet.

Den neste store ladningen med informasjon om spillet kommer nå en gang til våren 2022. Da er målet å bygge opp spenning før spillets lansering, men akkurat når det blir er enda uvisst.

LES OGSÅ: Her er de første detaljene om Final Fantasy XVIs verden og figurer »

Siste fra forsiden