Final Fantasy XVI

Her er de første detaljene om Final Fantasy XVIs verden og figurer

Square letter litt på sløret.

Square Enix

Square Enix lanserte denne uken en offisiell nettside for Final Fantasy XVI. Der har utvikleren sluppet nye detaljer om det kommende rollespillet, blant annet om spillets hovedperson og verdenen vi skal få utforske.

Krig og tragedie i Valisthea

Fra venstre: Clive, Joshua og Jill.
Square Enix

Historien i Final Fantasy XVI utspiller seg i Valisthea, en verden velsignet av noe kalt «Mothercrystals». Disse krystallene er svært kraftige, og ønsket om å utnytte krystallenes makt har ført til krig og fiendtligheter mellom de ulike nasjonene i Valisthea.

Det er her Clive Rosfield – spillets protagonist som vi først møtte i annonseringstraileren i september – kommer inn. Clive er den førstefødte sønnen til erkehertugen av Rosaria, hvis hovedansvar i livet er å passe på sin yngre bror og Rosarias såkalte Dominant, Joshua.

– Som en Dominant kan Joshua forvandle seg til en føniksfugl og kjempe for å beskytte folket sitt, lyder Squares offisielle beskrivelse.

Final Fantasy XVI er satt til en verden kalt Valisthea.
Square Enix

Som utvikleren hinter kryptisk blir Clive en dag utsatt for en «stor tragedie», som vil endre livet hans for alltid. Både Joshua og brødreparets bestevenn Jill Warrick blir også dratt med i kaoset, men akkurat hvordan historien utarter seg holder Square foreløpig hemmelig.

Final Fantasy XVI har foreløpig ikke fått noen slippdato, men når det kommer blir det først tilgjengelig på PlayStation 5. Hvilke andre plattformer det vil komme til når eksklusivitetsperioden er over vet vi heller ikke.

LES OGSÅ: Project Athia er et nytt actionspill fra Square Enix »

Siste fra forsiden