Xbox - nedbemanning

Xbox skal visstnok gjennomføre flere kutt

Xbox

TLDR

  • Nedleggelsen av Tango Gameworks og Arkane Austin skal visstnok bare ha vært første del av større nedskjæringer hos Xbox.
  • Bethesda-eier ZeniMax har angivelig begynt å tilby frivillige sluttpakker til flere ansatte.
  • ZeniMax vil fokusere på færre prosjekter av gangen fremover, etter å ha erkjent utfordringene med å støtte ni studioer globalt.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Ukas nedleggelser av Tango Gameworks og Arkane Austin var visstnok bare første ledd i større kostnadskutt hos Xbox. Ytterligere nedskjæringer er på vei, melder Bloomberg onsdag kveld.

Kilder med kjennskap til situasjonen forteller at Xbox har begynt å tilby sluttpakker til flere hos Bethesda-eier ZeniMax. Foreløpig skal det være snakk om en frivillig ordning, tilgjengelig for produsenter, testere og andre ansatte.

Under et allmøte onsdag skal Xbox-topp Matt Booty ha forklart at selskapet hadde gapt over for mye. Det ble rett og slett for mye for ledelsen å holde styr på, og derfor følte Xbox at det ble nødvendig å legge ned studioer og flytte ressurser over på andre ting.

Under møtet sa ZeniMax-topp Jill Braff at selskapet fremover vil konsentrere seg om færre prosjekter av gangen.

– Det er vanskelig å støtte ni studioer på tvers av kloden med et sentralt team som stadig fikk mer og mer å gjøre. Jeg tror vi var i ferd med å kollapse, sa Braff.

Bloomberg legger til at både Tango og Arkane Austin skal ha vært i ferd med å ruste opp for nye prosjekter da de ble lagt ned. Førstnevnte puslet visstnok med planer for et Hi-Fi Rush 2, mens Arkane hadde – etter fjorårets Redfall-fadese – ønsket å vende tilbake til å lage Dishonored-lignende spill.

LES OGSÅ: Utviklere langer ut mot Xbox etter studionedleggelser »

Siste fra forsiden