Alan Wake 2

Alan Wake 2 er fremdeles ikke dødt

Remedy har ikke gitt opp oppfølgeren.

Remedy

Da Max Payne-utvikler Remedys kritikerroste Alan Wake kom ut for nesten 10 år siden var det mange som ventet en oppfølger, men etter hvert ble det stadig tydeligere at ventetiden ville bli meget lang. Det er imidlertid ennå håp.

Remedy

I et intervju med IGN nylig uttrykte kreativ sjef hos Remedy Entertainment, Sam Lake, ettertrykkelig ønske om å lage Alan Wake 2 en vakker dag, men at det er mye som må klaffe før det kan skje.

– Jeg vil lage det. Det har nå gått så mye tid. Jeg føler at terskelen er høyere nå på noen måter. Det må gjøres riktig hvis det noensinne skal gjøres. Alt må klikke, noe som er vanskelig å få til. [...] Men jeg håper en dag, sa Lake.

Fikk ikke finansering

Dette kan naturligvis ikke tas som en bekreftelse på at Alan Wake 2 faktisk er underveis, og ennå vil man altså måtte belage seg på lang ventetid – om spillet noen gang kommer.

Det originale Alan Wake fikk god mottakelse da det ble lansert i 2010, men til tross for dette ble det ingen umiddelbar salgssuksess for Remedy, selv om spillet endte opp med ganske gode tall på lengre sikt.

På bakgrunn av dette ble det vanskelig å finne investorer til en oppfølger, og prosjektet måtte legges på is. I stedet lanserte studioet Alan Wake’s American Nightmare, en nedlastbar fortsettelse på skrekkeventyret.

Den neste stortittelen til studioet ble som kjent dermed Quantum Break, et spill som også nøt positiv omtale og ble tildelt solide 9 av 10 poeng her på verket i 2016.

Les også: Så god PC må du ha for å kjøre Remedys neste storspill »

Siste fra forsiden