LANViRU$ i King of Nordic - Counter-Strike: GO

– Alle behandler meg som før

Mikael «mikki» Gaup er for øyeblikket uten lag, men forteller at han blitt godt mottatt av miljøet på tross av skandalen.

Med lite timer i bagasjen er Mikael «mikki» Gaup likevel klar for fredagens King of Nordic.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Telenorligaen nærmer seg sesongstart, men allerede fredag returnerer King of Nordic for en smakebit av norsk Counter-Strike. Vi er inne i sesong tolv av den nordiske turneringen og denne uken er det LANViRU$ med Mikael «mikki» Gaup i spissen som skal forsøke å vippe Sverige av tronen.

Gaup, som selv fikk nyttig erfaring fra sluttspillet i Telenorligaen i vår, mener det må en essensiell ting til for å hevde seg i King of Nordic-sammenheng.

– Nøkkelen for norske lag er bare å legge inn timene som et lag, understreker den tidligere Entelechy-spilleren.

Hentet nyttig erfaring fra forrige sesong

DISSE SPILLER FOR LANViRU$

Vis mer

Steffen «SLY» Amundsen
Mathias «mathio» Nornes
Markus «Martux» Søreng
Sondre «fibb0» Gjerde
Mikael «mikki» Gaup

Etter at dommen i Entelechy-skandalen kom frem, stod Gaup uten et lag. Han fant seg raskt et nytt hjem sammen med Haris «H4RR3» Hadzic, Sigurd «MV» Schmidt-Hansen, Henrik «Cryptik» Asphaug og Christian «DreamcatchR» Paulsen, i et prosjekt som raskt strandet. Gaup er med det igjen ute på markedet.

– Jeg er ikke under noen kontrakt nå og ser etter lag, men er ikke slik at jeg må spille 1.divisjon nå i høst. Jeg har spilt veldig lite Counter-Strike etter sluttspillet.

På tross av lite timer for Gaup sin del, forteller han om en kvalifiseringen som gikk greit, sammen med et lag bestående av en god kjerne.

Mikael «mikki» Gaup er fremdeles på utkikk etter nytt lag.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Kvalifiseringen gikk greit, vi vant hver kamp komfortabelt. LANViRU$ er vel en kjerne som består av de fire andre, som alltid har hatt med forskjellig femtemann til hver helg.

LES OGSÅ: – Nå gjelder det bare å stå bak ordene og faktisk gjøre det vi skal

Selv om alle resultatene til Entelechy ble strøket fra forrige sesong, tilegnet Gaup seg likevel god erfaring i sin offline-debut i Telenorligaen.

– Erfaringen fra sluttspillet var veldig viktig for oss som spilte ordentlig. Vi visste at vi kunne levere uten hjelpemidler, noe visse andre slet litt mer med.

Etter alt oppstyret rundt Entelechy i vår, skapes det gjerne sterke meninger blant miljøet om de skyldige og uskyldige. Gaup forteller litt om sin tid i etterkant av dommen.

Les også
Serielederen i Telenorligaen invitert til stort svensk LAN

– Folk har jo spurt om jeg hadde en mistanke og slik, men jeg er litt naiv så jeg begynte å tro at de var så gode som de presterte. Jeg har heldigvis ikke blitt stengt ute eller noe, alle behandler meg som før.

På spørsmål om hvilke forventninger Gaup har til fredagens sluttspill, velger han å sende et lite stikk til de to foregående norske representantene.

– Vi forventer å få mer runder enn det Norge har fått til sammen de to siste forsøkene, avslutter Gaup med et lite smil.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 17. august.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden