Telialigaen - Counter-Strike

– Alt annet enn seier er en enorm skuffelse sett med Apeks-øyne

TV 2-kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen har spådd sluttspillet i Telialigaen.

Kommentator Leon «Landor» Karlsen tror Apeks vil løfte troféet nok en gang.
Sindre Stien/Good Game

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET

Vis mer

12:00 - Apeks - Oilers
15:30 - 777 vs Bifrost
19:00 - Finale

Sluttspillet i Counter-Strike blir det eneste i år som spilles offline, og sendes direkte fra Eldorado E-sportsenter i Oslo lørdag 5. desember.

Lagene som møter opp på årets første og siste LAN er Apeks, Oilers, 777 og Bifrost, mens sluttspillet i Rocket League og League of Legends avgjøres på nett påfølgende søndag.

Se sluttspillet i Telialigaen gratis på TV 2 Sumo lørdag fra klokken 11:45 »

Regjerende seriemester Apeks møter serietoer Oilers i første semifinale, mens Bifrost møter 777 i den andre semifinalen. Kampene spilles som best av tre, og de to lagene som vinner møtes i en finale klokken 19:00. Vinneren kan krone seg selv seriemester.

Hvem stiller sterkest når lagene skal gjøre opp om den gjeveste tittelen i Norge? Vi har sammen med TV 2-kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen vurdert de fire lagene i sluttspillet.

LES OGSÅ: – Helt latterlig å spille sluttspillet på LAN

LES OGSÅ: – Det blir gøy å spille på LAN igjen

LES OGSÅ: – Vi forventer at det blir plankekjøring for oss

LES OGSÅ: Oilers får knalltøff kamp i sin debut på sluttspillet i Telialigaen

– Oilers må være uforutsigbare

Karlsen gleder seg til sluttspillet.
Sindre Stien/Good Game

Karlsen har som de fleste andre stor tro på at det blir Apeks som går seirende ut av lørdagens kamper.

– Det skal mye til for at Apeks ikke stikker av med seieren nok en gang. De er soleklart favoritter og alt annet enn seier er en enorm skuffelse sett med Apeks-øyne. Oilers kan selvfølgelig finne på å overraske, men de prøver ofte å spille veldig etter boka, men den boka har Apeks spillerne liggende på nattbordet, forteller Karlsen.

Les også
Nordavind kaster ut Trackmania-profilen «riolu» etter jukseanklager

Om Oilers skal kunne hamle opp med Apeks, så er de nødt til å gjøre noe spesielt.

Sander «Grus» Iversen trekkes frem som en favoritt.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

– Oilers må kunne overraske, være uforutsigbare og sette skuddene hardere enn Apeks-spillerne, noe som fort er veldig vanskelig. De ga riktignok Apeks en god kamp på Overpass i seriespillet, så vi som nøytrale tilskuere får håpe at Oilers enten får spilt det kartet, eller at de har øvd nok på de som blir spilt til å gi Apeks litt puls i semifinalen i hvert fall.

LES OGSÅ: Mange spillere utestengt av VAC - Esportal-klienten skyldig

Vi spurte Karlsen om han kunne velge ut en nøkkel- og spillerduell i kampen. Han forklarer at det er litt vanskelig når det kommer til Apeks.

– Det å velge en nøkkelspiller på Apeks er fort et luksusproblem, men jeg går nok en gang for «Grus». Det er noe med den karen når han har dagen som gir meg genuin tro på norsk Counter-Strike. Da lagene møttes på Train i seriespillet var det omtrent bare for vår observer noLA å følge «Grus» hver runde, så god var han, så god er han, og så gøy er det å se på når han har dagen også.

Jesper «Jimbo» Kamsrud har en ypperlig mulighet til å vise seg frem.
Hanne Longva Eidsvik/Oilers Esport

På Oilers har han en tydelig favoritt.

– Oilers har noen krutt-tønner på sitt lag også, og håper spesielt «Jimbo» har flyten nå på lørdag. Det er manko på norske ledere om dagen og han får en kjempemulighet til å vise hva som bor i han mot Norges beste lag. Håper han og Oilers har noen ess i ermet som kan gi dem viktige runder mot Apeks, sier Karlsen.

LES OGSÅ: Talentet «Endretta» signerte for norsk klubb: – Nordavind har det lille ekstra

– Bifrost må ha «Saasinho»-show

Om den andre semfinalen spår Karlsen det blir mye jevnere, men utpeker én ting som gjør at han lar det vippe i 777 sin favør.

– 777 mot Bifrost er klart den jevneste semifinalen og kan gå begge veier. Mye rot i Bifrost-leiren gjennom hele sesongen og det topper seg jo da mot sluttspill hvor de ikke får stilt med sin faste femmer. 777 skal være det beste laget, men Bifrost har helt klart enkeltindivider som kan snu kamper alene om de har dagen. Forventer og håper på en jevn og intens semifinale, med eksplosivitet fra begge lag, sier kommentatoren.

Jonatan «Ruyter» Ruyter har vært mye av og på. Karlsen håper han er påskrudd på lørdag.
Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3

Vinneren av den andre semifinalen må belage seg på å møte Apeks, sier «Landor».

– Motstanderen i finalen vil mest trolig bli Apeks og for å være brutalt ærlig er det ingen av lagene som skal ha sjanse mot dem. Jeg håper at det beste laget tar seg videre og at de viser seg fra sin beste side i finalen.

LES OGSÅ: Domino herjet i 2. divisjon i vår - null poeng etter åtte kamper i 1. divisjon

Også i den andre semifinalen spurte vi om Karlsen kunne trekke frem noen spillere på 777.

– På 777 vil jeg gå for «Ruyter». Han har hatt en noe ujevn sesong med et enormt toppnivå, men som han ikke har holdt stabilt. 777 er et helt annet lag når han har dagen og det er fort det de trenger for å beseire Bifrost, sier Karlsen.

Johann «Saasinho» Saasen må levere varene om Bifrost skal ha mulighet.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

På Bifrost trekker han frem lagets kaptein, «Saasinho».

– Bifrost er avhengig av en god kamp eller tre fra «Saasinho» om de skal ha noen sjanse mot 777. «Saasinho» er ikke lenger dedikert til AWP-rollen, eller hvem vet, Bifrost gjør så mange endringer at det er umulig å si. Han kan derfor fokusere mer på å lede laget sitt. Er alltid klar for et «Saasinho-show», så får vi håpe at det ikke har vært for mye distraksjoner rundt laget den siste tiden til at han kan vise oss sitt beste, avslutter Karlsen.

LES OGSÅ: Apeks glemte å registrere «Jkaem» i Telialigaen

Karlsens spådom

Semifinale 1Apeks2 - 0Oilers
Semifinale 27772 - 1Bifrost
FinaleApeks2 - 0777

Siste fra forsiden