Pentafoil mot Oslo Lions / Telenorligaen

– Alt annet enn seier er uakseptabelt

Oslo Lions ser fram til å spille i Telenorligaen igjen etter en måneds fri.

Eivind von Døhlen/Gamer.no

Ligaleder Oslo Lions møter underdog Pentafoil i ukens TV2 Sumo-sendte Overwatch-kamp. For førstnevnte blir det første Telenorliga-kamp på en måned, siden ligaen hadde vinterferie og laget de skulle møte forrige runde, Flaming is for babies, trakk seg fra ligaen.

I mellomtiden har de fått internasjonal matching i den nyoppstartede måndlige konkurransen StriveWire Monthly Brawl.

Se kampen på TV2 Sumo gratis fra klokken 20:00 søndag her »

Forventer seier

Oslo Lions-spillerEspen Aateigen.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

– Vi ser frem til å spille Telenorliga-kamp igjen. Det har vært en god del uker siden sist vi spilte. Vi forventer et 4-0 resultat, alt annet vil være uakseptabelt fra vår side, sier Oslo Lions' support-spiller, Espen «Aateigen» Aateigen.

Oslo Lions har fått en liten luke på to poeng ned til Epiphany Bolt og BX3 etter at de to lagene spilte uavgjort i forrige runde. Med full pott etter sine to første kamper, og med én kamp mindre spilt, kan Oslo Lions virkelig sikre grepet om førsteplassen med tre nye poeng mot Pentafoil.

– Sesongen har startet greit for oss, med 4-0 seier mot Bx3 og 3-1 seier mot Epiphany Bolt. Litt uheldig at vi kastet bort et kart mot sistnevnte, men ellers har vi startet som forventet, sier Aateigen.

Moro med favorittstempel

Oslo Lions er det eneste laget i Telenorligaens førstedivisjon som stiller med uendret lag fra høstsesongen. Spillerne som vant den første Overwatch-sesongen er soleklare favoritter til å vinne hele greia også i vårsesongen, noe som ikke ser ut til å forstyrre laget nevneverdig.

– Det er alltid moro å bli stemplet som favoritter, men det var ikke helt uventet akkurat. Vi har vist oss på et helt annet nivå internasjonalt, enn noen av de andre norske lagene har gjort, noe vi også vil fortsette med, sier Aateigen selvsikkert.

Internasjonalt nivå er et nøkkelord. Laget ser ut til å ha godt grep om toppen i Norge, og har som mål å nå toppen også ute på kontinentet.

– Ambisjonene våre stopper ikke før toppen er nådd. Vi jobber mot det å bli regnet som et topplag i Europa. Så det som gjelder for oss nå er resultater internasjonalt.

Forventer ingenting

Les også
Anmeldelse: Overwatch
Jørgen Kristoffer Falch Johansen, styreleder i Pentafoil.
Privat.

Laget på andre siden, Pentafoil, har mer forsiktige forventninger til søndagens oppgjør enn motstanderen.

– Vi har ingen forventninger og kommer til å gjøre vårt beste. Oslo Lions er et sterkere lag enn oss og kommer nok til å gjøre det veldig vanskelig å ta poeng, sier styreleder i Pentafoil, Jørgen Kristoffer Falch Johansen.

Laget ligger før runden på en femteplass med en seier og ett tap etter to kamper, men har prestert etter forutsetningene, mener styrelederen.

– Da vi gikk inn i sesongen satte vi oss som mål å holde oss i førstedivisjon. Laget har måttet omrokkere litt på spillerstokken og vi har vært litt ustabile så langt, så man kan vel si at vi forventet å ligge der vi er nå, sier Falch Johansen.

Pentafoil ble noe ufrivillig del av dramaet etter kampen mot Riddle, der sistnevnte brukte to uberettigede spillere. Resultatet fra kampen ble i etterkant annullert og Riddle ble diskvalifisert fra Telenorligaen våren 2017.

Siste fra forsiden