Northern League of Legends Championship Summer 2021

Alt lå til rette for Riddle-suksess i NLC

Etter en forrykende sesong ble det imidlertid en brå slutt på NLC-eventyret, med tap mot danske Team Singularity i turneringens sluttspill.

Illustrasjonsbilde
Eivind Von Døhlen/Good Game

Årets sommer er snart historie, og det samme er sommerutgaven av den europeiske turneringen Northern League of Legends Championship (NLC). To norske lag har deltatt i sommerens sesong, nemlig Riddle og Nordavind. I tillegg har Norge blitt representert i form av Mid Lane-spiller Jørgen «Hatrixx» Elgåen i BT Excel.

LES OGSÅ: «Phenom» er OL-mester i Street Fighter V

LES OGSÅ: AW3 sikret norsk 4. plass i Rocket League-OL

Overbevisende gruppespill

NORDAVIND I NLC:

Vis mer

Kallon «Kerberos» Ram (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Øyvind «Erixen» Eriksen (Mid)
Lars «Chrisberg» Christiansen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Lagene som deltar i NLC blir delt inn i to grupper. Våre to norske lag havnet i gruppe B sammen med blant annet Fnatic Rising, en av turneringens store favoritter. I gruppespillet spiller lagene på tvers av gruppene én gang, og innad i gruppene to ganger.

Etter totalt seksten kamper og hele syv strake seire endte Riddle på en andreplass, mens Nordavind måtte ta til takke med gruppens tredjeplass. Begge lag kvalifiserte seg til turneringens sluttspill.

RIDDLE I NLC:

Vis mer

Bor «Kektz» Jeršan (Top)
Mohammed «Afflict» Chinoune (Jungle)
Seo «SlowQ» Ye-bit (Jungle)
Frederik «Guubi» Mortensen (ADC)
August «FlayStation» Sandberg (Support)

Riddle har spilt NLC med en ny sammensetning av spillere, og har kun tatt med seg Top Lane spiller Bor «Kektz» Jeršan fra vårsesongen. Manager Aleksander Bårtvedt forteller at trenerteamet likevel har hatt høye forhåpninger til gode resultater

– Sommerens sesong har vært veldig spennende. Vi gikk inn i NLC med en helt ny spillerstall med unntak av «Kektz», og tross dette har vi hatt høye forhåpninger til stallen.

LES OGSÅ: – The International ble en vekker - ikke la Counter-Strike-majoren bli en skuffelse

Stang ut i sluttspillet

For Nordavind ble NLC-sluttspillet en kort affære, med tap mot danske Team Singularity i første runde. Bedre gikk det for Riddle, som vant sin kamp mot Elgåens BT Excel, vårens finalist i EU Masters. Lykken var imidlertid kortvarig, og Team Singularity viste seg å være kryptonitten til våre norske NLC-håp. Riddles Aleksander Bårtvedt legger ikke skjul på skuffelsen, men er likevel stolt av hva spillerne har vist på NLC-scenen.

– Vi røk dessverre ut av sluttspillet litt for tidlig. Uansett er vi veldig stolte over spillerne våre, spesielt Yebit SlowQ Seo, som er vår 17 år gamle Mid Lane-spiller. Han har ikke spilt kompetetivt før, så vi er utrolig fornøyde med at han har hatt en super sesong. Dette blir ikke det siste vi ser fra han, forteller han til Gamer.no.

Les også
Rykte: Trolig gjensyn med «jkaem» i Telialigaen

Siste fra forsiden