Ambisiøst rollespill-prosjekt fra Romania

Getica er et nytt rollespillprosjekt fra den rumenske utvikleren Digital Summoners. Prosjektet inkluderer to separate rollespill som foregår i Europas mørke forhistorie.

Det første spillet heter Cult of the Elders, og foregår en gang mellom år 1000 og 500 før Kristus. Det andre spillet heter Roman Wars, og foregår mot slutten av det første århundret etter Kristus. Spillverdenen i disse spillene bygger på virkelighetens Europa, og det er den getiske kulturen som står i fokus.

Geterne var en folkegruppe som bodde i områdene som i dag består av Romania, Ungarn og deler av Bulgaria og Ukraina, og er antakelig ikke særlig kjent for de fleste av oss nordboere. Spillene vil imidlertid også inneholde flere folkegrupper vi kjenner fra før, som for eksempel grekerne, kelterne og våre egne forfedre, vikingene. Getica-spillene blir med andre ord ikke typiske fantasy-rollespill, selv om de inneholder magi og mytologiske vesener. De vil også bygge på klassiske rollespillkonsepter. Karakteren din vil måtte løse oppgaver, kjempe mot fiender og gjøre alt det andre vi kjenner fra rollespill på datamaskinen. Han vil være en del av en levende verden, og hans handlinger vil føre til synlige endringer på denne verden. Getica-spillene vil være i 3D og styres fra tredjepersons synsvinkel.

For mer informasjon om Getica, samt den verden spillene foregår i, kan du besøke hjemmesiden deres. Konseptet høres i alle fall veldig spennende ut, og vi gleder oss til å få mer informasjon om disse spillene.

Siste fra forsiden