Amerikansk fotball med ekte fysikk

Avansert animasjon i nytt sportsspill.

Om du synes sportsspill begynner å ligne litt for mye på hverandre bør du kanskje sjekke ut det kommende spillet Backbreaker, som visstnok skal revolusjonere sjangeren.

Ekte kroppsfysikk

I Backbreaker er det amerikansk fotball det handler om, og ved hjelp av en avansert animasjonsmotor og en ny kameravinkel, lover utvikleren 505 Games å gi deg opplevelse utenom det vanlige.

I motsetning til mange andre sportsspill, hvor kameraet vanligvis følger spillet fra en viss avstand, skal kameraet denne gangen følge perspektivet til spilleren. Målet med dette er å skape en mer intens og involverende opplevelse.

I tillegg til dette skal Backbreaker som første sportsspill benytte seg av den anerkjente bevegelsesmotoren Euphoria, utviklet av Naturalmotion.

Med Euphoria vil animasjonene ikke være programmerte eller spilt inn på forhånd slik som er vanlig. I stedet baserer motoren seg på simulering av en ekte 3D-figur med muskler og ledd.

Dermed skjer all animasjon i sanntid og blir fullstendig interaktiv slik at figurene alltid vil bevege seg og reagere forskjellig fra situasjon til situasjon.

Backbreaker vil for øvrig by på en arkade-modus beregnet for nybegynnere og en mer krevende proff-modus for de viderekommende, og det vil også være mulig å spille over internett.

Spillet lanseres en gang i løpet av våren 2010 til Xbox 360 og Playstation 3, og mer informasjon finner du på hjemmesiden.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden