Andejakt på Wii

Duck Hunt, Punch-Out, Kid Icarus, Kirby's Adventure og PilotWings er blant klassikerne som snart kommer til Wii.

Amerikanske ESRB arbeider primært med aldersmerking av spill for det amerikanske markedet (slik PEGI gjør her i Europa), og organisasjonen tester ikke bare spill som selges i butikkene. I september siden røpet hjemmesiden deres at de hadde tatt en titt på de første spillene til Nintendos Virtual Console-system for Wii, og nå har de kommet med nok en liste over nye spill til systemet.

Om du ikke har hørt om Virtual Console, kan vi fortelle at det er en innebygd emulator som tillater Nintendo Wii å spille spill for eldre systemer, som NES, SNES, Sega Mega Drive og så videre. Disse spillene distribueres over nettet, omtrent på samme måte som spill distribueres på Microsoft-tjenesten Xbox Live Arcade.

Den nye listen over Wii-spill godkjent av ESRB inkluderer blant annet lyspistolklassikeren Duck Hunt, som er et spill de aller fleste gamere med litt fartstid burde huske, enten de hadde Nintendo eller ikke. Det blir kanskje ikke helt det samme å bruke Wii-kontrolleren i stedet for den gode, gamle lyspistolen, men det får holde inntil videre.

De øvrige spillene er Punch-Out, Pro Wrestling, Kirby's Adventure, Kid Icarus, Hogan's Alley, Wild Gunman og PilotWings. Flere av disse har fått velfortjent klassikerstatus, og listen får nok mange Nintendo-frelste til å glede seg til å gjenoppleve barndommens spill på Wii.

Gamespot, som har funnet listen, peker på at selv om det er sannsynlig at alle disse spillene er for Virtual Console-systemet, har den amerikanske nettbutikken GameStop lenge latt kjøpere forhåndsbestille Wii-versjoner av Duck Hunt og PilotWings til fullpris, noe som kan tyde på at vi kan se frem til helt nye spill i disse seriene.

Siste fra forsiden