Ekte strengegitar til Rock Band 3

Fender kunngjør lanseringsdato for ny instrumentkontroller.

Har du drømt om å lære deg ekte gitarspill etter flerfoldige timer med Rock Band? Snart er det mulig å gjøre begge deler samtidig.

Fenders Rock Band 3-kompatible Squier Stratocaster blir tilgjengelig 1. mars 2011, men kan forhåndsbestilles fra og med 1. januar. I USA er prisen $279.99, eller drøye 1600 kroner.

Gitaren er tiltenkt proffe spillere og nybegynnere som ønsker å lære seg instrumentet, men skal kreve et visst anlegg for å brukes. Gitaren kan kun benyttes i spillets pro-modus, og ikke som ordinær gitar eller bass i spillet. Den kan derimot kobles til en forsterker og brukes som et helt vanlig instrument.

Squire-gitaren er i bunn og grunn en vanlig el-gitar, men innebygget teknologi registrerer fingrenes posisjon på strengene og lar den dermed kontrollere spillet. Gitaren skal være konsollnøytral, men krever at spilleren kjøper et spesielt MadCatz-adapter som er tilpasset hver enkelt konsoll.

Hvis du ønsker å spille Rock Band 3 med strenger før neste år kan du stadig skaffe deg MadCatzs noe rimeligere utgave. Den er basert på Fenders Mustang, og har en strengeboks som skal gi deg følelsen av å spille ordentlig gitar.

Rock Band 3 kom ut 26. oktober til PS3, Xbox 360, Wii og DS.

(Kilde: Shacknews)

Siste fra forsiden