Telialigaen - Counter-Strike

«aNdz» blir ny ekspertkommentator i Telialigaen

– Han er kameravant, har en naturlig ro og sjarm, sier Leon Andor «Landor» Karlsen om sin nye makker.

Anders «aNdz» Kjær (til høyre) blir Telialigaen Counter-Strikes nye ekspertkommentator. Her koser han seg sammen med kommentator Leon «Landor» Karlsen.
Martin Leigland/Good Game

Mot slutten av forrige sesong ble det klart at Morten «Zeves» Vollan skulle gi seg som ekspertkommentator i Telialigaen og over i en ny rolle som trener og spillerutvikler i Apeks.

Dermed har jakten etter ny sidemann til Leon Andor «Landor» Karlsen pågått en stund og fredag ble det klart at det er tidligere seriemester Anders «aNdz» Kjær som danner par med Karlsen i Telialigaen-sendingene fremover.

– Jeg har kommentert med «aNdz» før og føler kjemien har fungert veldig bra oss i mellom. «aNdz» er kameravant, har en naturlig ro og sjarm. I tillegg glimter han til med dårlig humor en gang i blant, men ikke dårligere enn min og det var jo selvfølgelig det viktigste kravet, forteller Karlsen til Gamer.no om hvorfor valget falt på Kjær.

LES OGSÅ: Sverige gir e-sporten unntak fra innreiseforbud – sikrer antageligvis høstens CS:GO-major i Stockholm

Erfaring som kommentator

Anders har mye erfaring.
Martin Leigland/Good Game

Hovedpersonen selv er naturlig nok spent på den nye utfordringen som venter,

– Jeg tror i grunn det skal gå veldig fint. Har følt veldig god kjemi med «Landor» når vi har kommentert sammen, så tror det skal gå fint å kommentere med han. Jeg har faktisk drevet med kommentering lengre enn mange tror. Min første kommentatorjobb var for ArticNova på DSRack LAN #2 i 2010, så det er ikke veldig nytt for meg. Har gjort litt ting her og der.

– Har dette vært noe du har ønsket å bevege deg videre med etter endt spillerkarriere?

– Det er ikke en ting jeg har tenkt aktivt på at jeg vil gjøre, men jeg syns det er gøy å gjøre litt forskjellig å teste litt. Det er klart at det er også gøy å følge med å være en del av sirkuset selv etter endt spillerkarriere, forteller Kjær.

LES OGSÅ: 777 storfavoritter før norsk storturnering

Karlsen forteller at de raskt tok kontakt med Kjær da det ble klart at Vollan ikke skulle fortsette.

– Vi tok kontakt med «aNdz» relativt raskt etter at «zEVES» annonserte at han ikke skulle kommentere mer. Han sa at han var gira og da var prosessen egentlig ferdig ganske raskt også.

Kjær som selv har vunnet Telialigaen (tidligere Telenorligaen) fire ganger har vært blant profilene i det norske Counter-Strike-sirkuset i en årrekke. Han har siden han ble benket i Apeks i forkant av høstsesongen i 2019 figurert som sportslig leder i klubben. Karlsen tror Kjær drar fordel av sin lange erfaring.

Les også
Nordavind tok poeng mot 777 - Foxed snublet mot Bifrost

– «aNdz» har lang erfaring fra det øverste nivået i norsk sammenheng og vil nok takle sin nye rolle veldig greit. Jeg er spent på å se om vi kan få han litt mer gira på Counter-Strike-spilling igjen også med dette grepet og potensielt litt bort fra World of Warcraft. Han kan bidra med mye Counter-Strike-faglig uansett og jeg vet vi fungerer som en duo, så det her tror jeg vil gå kjempebra, forteller Karlsen med et lite glimt i øyet.

LES OGSÅ: Stor boikott etter at Norges E-sportforbund la VM-kvalifisering til Smiths venner-eide lokaler

– Det er mange kule storylines

Gleder seg til seriestart.
Martin Leigland/Good Game

Om litt over en uke smeller det hele i gang og Kjær får en virkelig ilddåp når de to favorittene 777 og hans egen klubb Apeks Rebels møtes i første runde mandag 30. august. Både Kjær og Karlsen forteller at de er virkelig spent på den kommende sesongen.

– Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg skal forvente. Det er mange kule storylines, som et 777 som ikke har spilt Telialigaen-finale enda, dog er de storfavoritter denne sesongen. Jeg tror det blir knallhard kniving i toppen mellom 777, Oilers og Apeks Rebels, så er det gøy å se mange nye fjes som skal få vise hva de kan også. Gleder meg virkelig til sesongstart, avslutter Kjær.

– Gleder meg skikkelig til sesongstart kjenner jeg med mye nytt for året. Nye lag, ny med-kommentator og ny regel med best-av-tre sørger nok for at dette blir en underholdende sesong nok en gang i Telialigaen. Topp tre tror jeg er ganske klar i høst, men blir spennende å se hvem som kaprer fjerdeplassen, og hvem som unngår nedrykk, avslutter Karlsen.

Siste fra forsiden