Angrer på Age of Empires III

Sjefen fra nedlagte Ensemble Studios mener strategispillet var en tabbe.

Age of Empires II: The Age of Kings er et av tidenes mest populære og kritikerroste strategispill, og utvikleren Ensemble Studios hadde et upåklagelig rykte da de fortsatt eksisterte. Til tross for at de i senere tid gav ut gode spill som Halo Wars og Age of Empires III ble de nedlagt i 2008. Begrunnelsen var innsparinger hos eierne Microsoft Game Studios.

I fjor hevdet sjefen for spillstudioet, Bruce Shelley, at de var altfor dyre i drift og at nedleggelsen var selvforskyldt. Frustrasjonen ser ikke ut til å stoppe der. I et nylig intervju med spillbloggen Kotaku sier han at det siste Age of Empires-spillet var en tabbe.

Dette er altså grunn til å angre.

– Vi ville skape noe som var 30 prosent nytt, 30 prosent vårt og 30 prosent lånt. Jeg tror vi prøvde å gjøre for mye. Alle disse nye idéene ble forsøkt, og det hele var en gedigen tabbe, sier den tidligere studiosjefen.

Shelley jobber for øyeblikket hos Zynga, den ekstremt populære nettspillutvikleren som har passert selve EA i verdi. Han mener hans nye arbeidsgiver har en bedre forståelse for hva som skal til, blant annet ved å hyre mennesker som har den gradvise utviklingstankegangen til Civilization-skaperen Sid Meier.

Age of Empire III solgte forholdsvis godt, og mottok ganske bra kritikk, men det var tydeligvis ikke nok. Faktisk mener den tidligere produsenten at de fullstendig rotet bort prosjektet.

– Det var som et barn som skrur på alle knottene på TV-en, for så å forsøke å finne tilbake til bildet igjen. Det var ikke lenger et Age of-spill. Vi var så bevisste på feilstegene og hvordan vi rotet bort spillet at vi foreslo for Microsoft å endre navnet til noe annet, men det ville de ikke være med på.

Det er uansett ikke det siste vi får se av Age of Empires-serien. Det tyske studioet Robot Entertainment, med Ensemble-toppen Tony Goodman i spissen, utvikler nemlig Age of Empires Online i skrivende stund. Det utgis via digital distribusjon i løpet av året.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden