Ankh

Her er den offisielle demoen av det humoristiske eventyrspillet Ankh, som mange beskriver som en moderne versjon av Monkey Island.

Ankh er et eventyrspill med et klassisk pek-og-klikk-system. Spillet foregår i oldtidens Egypt, men dette er ikke faraoenes land, slik vi kjenner det fra historiebøkene. I stedet har utviklerne tatt seg både store og små friheter for å lage morsomme omgivelser for spilleren, og hentet massevis av elementer fra dagens verden.

Spillet følger Assil, en ung egypter som festet litt for hardt, og endte opp i en pyramide hvor han klarte å påkalle gudenes vrede. Nå er lider han under en forbannelse, og må gjøre det han kan for å bli kvitt den. Dette gjøres selvfølgelig ved å utforske omgivelsene nøye, løse en mengde oppgaver og snakke med en haug av merkelige figurer.

Ankh har flott 3D-grafikk i typisk tegnefilmstil, og ser ut til å kunne bli et av årets mest spennende eventyrspill. I Tyskland har det allerede blitt lansert, og fått svært god kritikk. Den nylanserte demoen er lik den tyskspråklige demoen, og her må du løse oppgaver under Nilens overflate. Installasjonsfilen er på 63 MB, og du finner den her:

Siste fra forsiden