Podkast

Retro Crew – Sesong 5, episode 11

Another World er fremdeles slående, 23 år etter utgivelse

Retro Crew ser tilbake på det vakre eventyrspillet.

Another World er ukens tema i Retro Crew.
Eric Chaci

I ukens episode av Retro Crew tar Radcrew.net sin beste retronaut Ketil Espenæs på seg ansvaret med å fortelle oss om den visuelt slående plattformklassikeren Another World.

Et bilde som sikkert har brent seg inn i netthinnen til mange.

Med et helt unikt visuelt uttrykk og bruk av teknologi som rotoscoping klarte franskmannen Eric Chahi helt på egen hånd å lage et spill som fremdeles utgis på nye plattformer den dag i dag.

Den helt spesielle stilen har gjort at spillet nesten aldri eldes og holder seg ekstremt godt. Vi minner om at spillet faktisk er fra 1991. Det kom nemlig opprinnelig ut på Amiga og Atari ST.

De nyeste versjonene av spillet er på PlayStation 4 og Xbox One, men det har blitt gitt ut på så og si alt av plattformer opp gjennom tiden.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

Quake er alle moderne skytespills far
Fotballspillene fra åtti- og nittitallet

Nintendo har ikke bare holdt på med spill i 125 år

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden