Google med spillsatsning

Ansetter spillveteran

Nyansatt hos Google vil fokusere på spillutviklere.

Søkemotorgiganten Google har mange jern i ilden, og nå har de ansatt Mark DeLoura som «developer advocate» for spillindustrien. DeLoura har jobbet for selskaper som Ubisoft, Nintendo og Sony Computer Entertainment, og har også tidligere vært redaktør hos Game Developer Magazine.

– Det at Google ansetter noen spesifikt for å fokusere på spill føler jeg personlig at sender et signal om at de ser og forstår spillmediets økende betyding, sier DeLoura til nettstedet Gamasutra.

En av Googles mange spesiallogoer.

Jobben hans blir å hjelpe utviklere å utnytte seg av Googles mange redskaper og produkter, inkludert mobilplattformen Android, 3D-systemet O3D API og operativsystemet Chrome OS.

– Hvordan skal vi gjøre det lettere for utviklere å uttrykke seg og dele opplevelsene de skaper? Jobben som «developer advocate» hos Google handler om kommunikasjon begge veier, forteller DeLoura.

Dette er ikke første gangen Google har prøvd seg på spillmarkedet. Second Life-konkurrenten Lively var et større prosjekt hos selskapet, men ble droppet før den kom ut av beta.

Siste fra forsiden