Telialigaen - Counter-Strike

Apeks dominerte finalen og sikret seriemesterskapet

Klubben kan dermed krone seg seriemester for fjerde gang på rad

Sindre Stien/Good Game

Et litt annerledes sluttspill i Counter-Strike er over. Det ble spilt på nettet uten publikum, grunnet korona-pandemien. Apeks kom inn som soleklar favoritt i finalen mot Riddle, som på sin side overrasket i semifinalen sin mot Bifrost. Riddle valgte Dust 2, og ble slått ut 16-10 av den regjerende seriemesteren der. Etter første kart gikk de over på Nuke, hvor Apeks tok en dominant ledelse i begynnelsen, og ga egentlig aldri slipp på den, og vant 16-8.

Klubben kan dermed krone seg seriemester for fjerde gang på rad.

Etter sendingen på TV 2 Sumo uttalte Kristian «Akez» Kornbakk følgende til studio på spørsmål om de begynte å ta seriemesterskapet som en selvfølge:

– Man kan aldri ta det som en selvfølge. Vi var jo litt usikre på hvordan det kom til å gå, siden vi spilte med Pål. Med all mulig respekt til Pål, så er det lenge siden han har spilt kompetetivt men han gjorde jobben, og vi gjorde jobben og da kan man ikke være noe annet enn fornøyd.

– Håper på mer konkurranse og jevnere sluttspill

Til Gamer.no forteller nesten samtlige i laget om hvordan det føltes å vinne Telialigaen nok en gang. Pål «Polly» Kammen, trener og reservespiller forteller at det skulle bare mangle at Apeks vant denne kampen.

DISSE SPILTE FOR APEKS

Vis mer

Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Ole «Marcelious» Langan
Pål «Polly» Kammen (innbytter og trener)

– Med tanke på hvor hardt vi i Apeks satser i forhold til resten av klubbene i Norge, så skulle det etter min mening bare mangle at vi vinner og gjør det overbevisende. Det er masse talent rundt omkring i landet vårt, så håper vi ser noen ta steget snart.

– Håper dere på bedre og mer motstand neste sesong?

– Forhåpentligvis aldri. Men ja vi håper selvsagt på mer konkurranse og jevnere sluttspill. Det vil være et løft for hele miljøet i Norge og kun være positivt. Så lenge vi vinner til slutt.

Pål «Polly» Kammen insisterer på at han er ferdig med spillerkarrieren.
Sindre Stien/Good Game

Kammen har figurert som spiller, trener og innbytter flere ganger for Apeks. Nå er spillerkarrieren nok en gang lagt på hylla. Han forteller at han liker å få kjenne på det innimellom, men at det er mer enn nok.

– Det er selvsagt gøy å spille kamper som betyr noe og man får kjenne litt på adrenalinet og presset, selv om det ikke ble spesielt spennende denne gangen. Jeg har lagt spillerkarrieren bak meg og har fullt fokus på å nå så langt som mulig som trener, så det å spille aktivt er ikke noe jeg savner lenger. Jeg får den samme følelsen når jeg trener laget i viktige kamper som når jeg spilte dem selv, så jeg har ingen ambisjoner om et comeback.

Klubben jobber med å få på plass en femtemann i laget. Kristian «Akez» Kornbakk forteller at de ikke er særlig involvert i dette, men at de stoler på klubben.

Les også
Poengdeling i hovedkampen

– Klubben håndterer signering av ny spiller, så vi stoler på at den prosessen blir håndtert bra. Det jeg ser etter i en ny spiller er en som kan ta oss opp et hakk og gi oss litt mer rutine på det nivået vi vil opp til.

Videre forteller Kornbakk at det var litt merkelig å spille sluttspillet på nett, og ikke på en scene.

– Å spille online tok en del av spenningen og gløden i kroppen litt vekk, så håper virkelig dette ikke blir normalen. LAN-sluttspill er alltid best. Vil også nevne at jeg er glad for at Telialigaen valgte å kjøre en bra antijuks-klient når det først ble sluttspill på nettet, forteller Kornbakk før lagkamerat Erik «Truth» Dyrnes Hansen legger til.

– Det var ikke helt den samme følelsen av sluttspill å spille på nett etter vi vant liksom. Det føltes som en helt vanlig kamp på nettet, så jeg gleder meg til neste gang det blir normalt sluttspill på en scene.

– Som Norges beste og mest synlige lag så må vi regne med å få kritikk

Sander «Grus» Nordeide Iversen mener laget er nære ved å slå til skikkelig internasjonalt.
Sindre Stien/Good Game

Sander «Grus» Nordeide Iversen forteller at laget er nære ved å nå ut internasjonalt, og mener de bare mangler den siste brikken for å komme dit de ønsker.

– Steget ut internasjonalt er veldig nærme, må bare bli mer stabil og jobbe med detaljer, potensialet er der. Forhåpentligvis er vi aktuelle for «dennis», han er høyaktuell for oss i alle fall.

Laget høstet litt kritikk i løpet av sesongen for lite fremgang, også fra egne rekker. Trener Pål «Polly» Kammen sier seg enig, og mener at det bør forventes mer av klubben som satser så hardt.

– Som Norges beste og mest synlige lag så må vi regne med å få kritikk når vi ikke leverer godt nok. Ingen er større kritikere enn oss selv, og vi ser naturligvis når vi ikke presterer godt nok. Det eneste vi kan gjøre er å fortsette å jobbe mot samme mål og prøve å ta steg. Jeg synes vi har kommet et stykke på veien om man sammenligner med hvor vi var for sju-åtte måneder siden, men vi forventer selvsagt mer av oss selv, sier Kammen før han legger til.

– Jeg tror de viktigste tingene vi må ha fokus på er å få enda mer erfaring inn i laget ved å delta i flest mulige turneringer med god motstand og fortsette å være selvkritiske og konstruktive når vi ikke leverer så godt som vi ønsker. Vi har vist glimt av hva vi kan i Blast og diverse kvalifiseringer, så gjelder det å gjenskape de gode kampene oftere og heve bunnivået så vi kan vinne på dager hvor vi ikke er så heite individuelt.

– Counter-Strike er et lagspill

DISSE SPILTE FOR RIDDLE

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Daniel «zykes» Jensen
Håvard «kfreq» Ytreland
Eskil «LaX» Bjørnsen
Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen

Morten «Zeves» Vollan takker for seg for denne gang i Norge.
EIVIND VON DØHLEN/GOOD GAME

Morten «Zeves» Vollan i Riddle var en skuffet, men fattet mann etter tapet. Han var mest overrasket over at folk trodde Bifrost kom til å slå hans Riddle i semifinalen.

– At folk trodde at Bifrost skulle slå oss er utenfor min forståelse. For meg var det ingen overraskelse i det hele tatt. Det kan stemme at de har gode individuelle spillere, men Counter-Strike er et lagspill. Jeg mener vi dominerte kampen taktisk fra start til slutt.

I finalen ble det likevel stopp mot Apeks. Vollan mener at dominansen deres kommer til å fortsette, da det norske miljøet ikke har mulighet til å utvikle sine talenter.

– Problemet generelt med norsk Counter-Strike er at det er veldig få som faktisk kan utvikle spillere, og de som kan er allerede utenlands. Derfor mener jeg at utviklingen er mer eller mindre stillestående. Apeks er et veldig godt eksempel på akkurat dette. Men det er nok ingen andre norske lag som kan vippe de av stolen per dags dato.

Dette var også Vollans siste kamp for Riddle, og som spiller for nå. Han tar turen til Copenhagen Flames. På spørsmål om han kommer til å ta turen innom Telialigaen igjen svarer han:

– Ingenting er umulig, men akkurat nå er jeg veldig tilfreds med min nye rolle i Copenhagen Flames.

Siste fra forsiden